Naar inhoud

Aansprakelijkheid & Hulpverlening

Je bent verzekerd voor schade die je met je boot veroorzaakt aan anderen. En voor hulp na een ongeluk. Dit is verplicht binnen de FBTO Bootverzekering.

  • Tot 50% no-claimkorting
  • Hulp na een ongeluk
  • 24/7 hulp via de FBTO Alarmcentrale

Dit vergoedt de bootverzekering

Je boot is verzekerd voor Aansprakelijkheid & Hulpverlening. Dit onderdeel is verplicht binnen onze bootverzekering.
In de polisvoorwaarden (pdf) lees je precies wat wel en niet verzekerd is.

Stel zelf je boot­verzekering samen

Meer verzekeren voor je boot? Breid je verzekering dan uit met deze modules.
Wil je een module aanzetten? Je bent direct verzekerd.

Kies deze opties bij je bootverzekering

Pas je verzekering met opties aan naar jouw wensen. Kies bijvoorbeeld of je een eigen risico wilt en waar je wilt varen.

Eigen risico

Kies je eigen risico en krijg korting op je premie. Hoger eigen risico? Meer korting. Meer over het eigen risico

Vaargebied

Waar ga je varen? Blijf je in Nederland of zeil je de wereld rond? Kies zelf je vaargebied.    Meer over de vaargebieden

Particuliere verhuur

Af en toe je boot verhuren? Verzeker schade dan tijdens de verhuur mee. Een gerust gevoel. Meer over particuliere verhuur

Veelgestelde vragen

Volgens de Nederlandse wet hoef je je boot niet verplicht te verzekeren. Het is wel verstandig om je boot minimaal voor Aansprakelijkheid & Hulpverlening te verzekeren. Dit is namelijk vaak niet verzekerd als je alleen een gewone aansprakelijkheidsverzekering (AVP) hebt. Daarnaast stellen jachthavens en winterstallingen het vaak verplicht om je boot voor minimaal aansprakelijkheid te verzekeren. En ook in het buitenland is dit vaak verplicht.

Met Aansprakelijkheid & Hulpverlening ben je verzekerd voor schade die je met je boot veroorzaakt aan (spullen van) anderen tot € 10.000.000,-. En voor hulp na een ongeluk.

In Nederland moet je een vaarbewijs hebben, als:

  1. je boot is langer dan 15 meter
  2. je boot sneller kan dan 20 kilometer per uur

Als niemand aan boord een vaarbewijs heeft, terwijl dit volgens de wet wel moet, dan is schade niet verzekerd.

Je hebt geen eigen risico als jij, of de gebruiker van je boot, aansprakelijk bent voor schade aan (spullen van) iemand anders. Je betaalt dus niet mee aan de schade van een ander.

Documenten

Voor een samenvatting bekijk je het informatiedocument. Elke verzekeraar gebruikt hetzelfde document. Zo kun je heel gemakkelijk de verzekeringen vergelijken.

Chatten

Je krijgt eerst antwoord van een virtuele assistent. Komen jullie er niet uit? Dan zit een collega voor je klaar van maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 21.00 uur. En op zaterdag van 9.00 tot 16.30 uur.