Naar inhoud

Opvarenden­verzekering

Je verzekert jezelf én de opvarenden voor materiële en persoonlijke schade (letsel) door een ongeluk. Het maakt niet uit wie schuld heeft.

Kies de module direct bij het online afsluiten van je FBTO Bootverzekering. De aanvullende module kun je het hele jaar door aan- en uitzetten.

  • Iedereen verzekerd op je boot
  • Maakt niet uit wie schuld heeft
  • 24/7 hulp via FBTO Alarmcentrale

Dit vergoedt de module Opvarenden

We vergoeden maximaal € 10.000,- bij materiële schade. Bij tijdelijk letsel, blijvende invaliditeit of overlijden krijg je maximaal € 1.000.000,-. Dit is voor alle opvarenden samen.
In de polisvoorwaarden (pdf) lees je precies wat wel en niet verzekerd is.

Persoonlijke schade

Kun jij of 1 van je opvarenden door een ongeluk (tijdelijk) niet werken? Dat noemen we persoonlijke schade. Je krijgt een vergoeding van maximaal € 1.000.000,- voor alle opvarenden samen. Dit bedrag is voor de extra kosten van bijvoorbeeld kinderopvang, huishoudelijke hulp of smartengeld.

Onder persoonlijke schade hoort ook lichamelijke of geestelijke schade aan opvarenden bij verwonding, ziekte of overlijden.

Materiële schade

Met materiële schade bedoelen we schade aan persoonlijke spullen die in de boot lagen, zoals kleding of bagage. Je krijgt een vergoeding van maximaal € 10.000,- bij schade aan persoonlijke spullen. Deze vergoeding is voor alle opvarenden samen.

  • Zijn de spullen minder dan 12 maanden oud?
    Dan krijg je het aankoopbedrag terug.
  • Zijn de spullen ouder dan 12 maanden?
    Dan krijg je de waarde direct voor het ongeval min de waarde na het ongeval terug.

Stel zelf je boot­verzekering samen

Meer verzekeren voor je boot? Breid je verzekering dan uit met deze modules.
Wil je een module aanzetten? Je bent direct verzekerd.

Kies deze opties bij je bootverzekering

Pas je verzekering met opties aan naar jouw wensen. Kies bijvoorbeeld of je een eigen risico wilt en waar je wilt varen.

Eigen risico

Kies je eigen risico en krijg korting op je premie. Hoger eigen risico? Meer korting. Meer over het eigen risico

Vaargebied

Waar ga je varen? Blijf je in Nederland of zeil je de wereld rond? Kies zelf je vaargebied.    Meer over de vaargebieden

Particuliere verhuur

Af en toe je boot verhuren? Verzeker schade dan tijdens de verhuur mee. Een gerust gevoel. Meer over particuliere verhuur

Veelgestelde vragen

De schipper en alle opvarenden zijn verzekerd bij een ongeluk.

Je vaart niet altijd alleen. Ga je een dagje varen met vrienden of familie? Dan is het fijn dat je mensen aan boord ook goed verzekerd zijn. Met onze module Opvarenden verzeker je jezelf en iedereen aan boord voor persoonlijke en materiële schade door een ongeluk. Het maakt niet uit wie schuld heeft.

Heb je de module Opvarendenverzekering afgesloten? We vergoeden je schade zonder discussie met een tegenpartij. Het maakt niet uit wie schuld heeft aan het ongeluk. En dat doen we altijd zo snel mogelijk.

Als je de module Opvarendenverzekering hebt aangezet dan krijg je een vergoeding. Bij tijdelijk letsel, blijvende invaliditeit of overlijden krijg je maximaal € 1.000.000,-. Deze vergoeding is voor alle opvarenden samen.

Een ongeluk kan grote invloed hebben op je leven. Daarom hebben we een speciale afdeling die helpt in zo’n situatie: Achmea Personenschade. Zij helpen mensen met letsel met hulp en vergoedingen. Ze geven deskundig advies en denken mee over praktische oplossingen. Ook om het leven weer op te pakken. Lees meer over hulp bij letselschade.

Documenten

Voor een samenvatting bekijk je het informatiedocument. Elke verzekeraar gebruikt hetzelfde document. Zo kun je heel gemakkelijk de verzekeringen vergelijken.

Chatten

Je krijgt eerst antwoord van een virtuele assistent. Komen jullie er niet uit? Dan zit een collega voor je klaar van maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 21.00 uur. En op zaterdag van 9.00 tot 16.30 uur.