Naar inhoud

Eigen risico voor de FBTO Boot­verzekering

Wil je een eigen risico bij je bootverzekering? Dan krijg je korting op je premie. Hoe hoger je eigen risico, hoe hoger de korting.

Korting op je premie met eigen risico

Kies of je een eigen risico wilt. Je betaalt dan de eerste kosten zelf als je schade hebt. Hoe hoger het eigen risico, hoe lager je premie.

Het eigen risico dat je kunt kiezen is afhankelijk van de dagwaarde van je boot. Bekijk welk eigen risico je kunt kiezen.

Goed om te weten: heb je schade? En wordt die vergoed uit de module Aansprakelijkheid & Hulpverlening? Dan heb je geen eigen risico.

Je betaalt bij schade de eerste kosten zelf

Een eigen risico betekent dat je bij schade de eerste kosten zelf betaalt. Het bedrag dat overblijft betalen wij.

Je hebt bijvoorbeeld een schade aan de romp van je boot door een aanvaring. De kosten om dit te laten repareren zijn € 1.200,-. Heb je gekozen voor een eigen risico van € 500,-? Dan betaal je die € 500,- zelf. De € 700,- die overblijft, betalen wij. Het eigen risico geldt voor iedere schade die je meldt bij je bootverzekering.

Verplicht eigen risico bij wedstrijdzeilen

Je hebt een verplicht eigen risico als je meedoet aan zeilwedstrijden. Heb je schade? Dan is je eigen risico 2% van het verzekerd bedrag. Met een minimum van € 150,- en een maximum van € 750,-. Het verzekerd bedrag staat op de polis.

Veelgestelde vragen

Nee, dat is niet verplicht. Je kunt ook kiezen voor een eigen risico van € 0,-.

Goed om te weten: doe je mee aan zeilwedstrijden? Dan heb je een verplicht eigen risico van 2% van het verzekerd bedrag. Met een minimum van € 150,- en een maximum van € 750,-. Het verzekerd bedrag staat op de polis.

Ja, je hebt een extra eigen risico als je meedoet aan zeilwedstrijden. Dat is 2% van het verzekerd bedrag. Met een minimum van € 150,- en een maximum van € 750,-.

Heb je ook gekozen voor een vrijwillig eigen risico? Dan tellen we de bedragen bij elkaar op, als je tijdens de wedstrijd schade krijgt.

Heb je de module Aanvaring & Eigen gebrek aangezet? Dan ben je ook verzekerd als de aanvaring jouw schuld is.