Naar inhoud

Medische keuring of onderzoek

Soms vragen wij na het invullen van een gezondheidsverklaring om een keuring of een onderzoek.

Medische keuring

Bij een groot verzekerd bedrag moet je naar een medische keuring. Als je naar een keuring moet, zie je dit meteen als je de gezondheidsverklaring invult en online opstuurt. Je krijgt van ons meteen de informatie zodat je een afspraak kunt maken. Wil je weten wanneer je in ieder geval naar een keuring moet? Bekijk dan dit overzicht (pdf). Of wil je weten wat een keuring is? Bekijk dan het keuringsrapport (pdf).

Onderzoek

De antwoorden die je gaf op de gezondheidsverklaring zijn niet altijd voldoende om je gezondheid te beoordelen. Onze Medische Dienst kan dan om een medisch onderzoek vragen. Binnen 5 werkdagen na het invullen van de gezondheidsverklaring ontvang je van ons een brief of e-mail over het onderzoek. En de gegevens om een afspraak te maken.

Wij werken samen met artsen van Meditel of Saluda

Saluda en Meditel doen voor ons de medische keuringen en onderzoeken. Je kiest zelf of je gekeurd wordt door Meditel of Saluda.

Meer informatie over medische keuringen en onderzoeken

Het Verbond van Verzekeraars maakte 2 brochures met informatie over medische keuringen en onderzoeken. Je kunt hierin nalezen wat je kunt verwachten en wat je rechten en plichten zijn.