Naar inhoud

Je vult online een gezondheids­verklaring in

Voordat de FBTO Overlijdensrisicoverzekering start, willen we weten hoe groot het risico is dat je tijdens de looptijd van de verzekering overlijdt. Daarom vul je een gezondheidsverklaring in. Je mag alleen zelf de vragen beantwoorden. Deze gaan bijvoorbeeld over ziektes of aandoeningen die je nu hebt. Of ziektes die je in het verleden had. En of je weleens geopereerd bent. Of in het ziekenhuis hebt gelegen.

Belangrijk om te weten voordat je de gezondheids­verklaring invult

 • Je krijgt inloggegevens om te starten
  Wij sturen je 2 sms’jes. Hierin staan de inloggegevens. Daarmee kun je de gezondheidsverklaring invullen en aan ons doorsturen.
 • We leggen uit hoe de gezondheidsverklaring werkt
  Nadat je je hebt aangemeld met je inloggegevens, leggen we je uit hoe de online gezondheidsverklaring werkt. Ook leggen we uit hoe wij met je gegevens omgaan.
 • Verzamel je medische gegevens
  In de gezondheidsverklaring vragen we om medische gegevens. Zoals informatie over ziekten, aandoeningen, of over een eventuele behandeling. Ook vragen we naar de naam- en adresgegevens van je (huis)arts. Het is belangrijk dat je de vragen eerlijk beantwoordt. En geen antwoorden weglaat. Zorg dat je het juiste antwoord weet op de vragen. Ook als het gaat om gebeurtenissen van lang geleden. Deze kunnen van invloed zijn op je gezondheid in de toekomst.
 • Lees vooraf de vragen van onze gezondheidsverklaring
  Lees onze brochure De vragen van onze gezondheidsverklaring (pdf). Dan weet je welke medische gegevens je nodig hebt. En wat je te wachten staat.

Meer weten over de gezondheidsverklaring?

Het Verbond van Verzekeraars geeft uitleg over de gezondheidsverklaring:

Belangrijk om te weten tijdens het invullen van je gezondheids­verklaring

 • Hou je gegevens bij de hand
  Je kunt de gezondheidsverklaring tussentijds niet opslaan! Daarom is het belangrijk dat je je medische gegevens en de adresgegevens van je huisarts bij de hand hebt.
 • Neem de tijd om de gezondheidsverklaring in te vullen
  Een gezondheidsverklaring is een uitgebreid formulier met heel veel vragen. Zorg ervoor dat je het invult op een moment dat je ook echt de tijd hebt om het in te vullen. Door het invullen van de gezondheidsverklaring geef je ons een goed inzicht in je gezondheid nu en in het verleden. En ook in je leefstijl, bijvoorbeeld of je rookt of alcohol drinkt. Deze informatie heeft onze Medische Dienst nodig om een goede inschatting van de risico’s te kunnen maken.
 • Het is belangrijk dat je eerlijk bent
  En geen informatie achterhoudt. Je vult de gezondheidsverklaring zelf in. Dat doe je eerlijk en je laat geen antwoorden weg. Zo voorkom je dat wij aanvullende vragen stellen of extra informatie nodig hebben. Hierdoor duurt het langer voordat de verzekering kan starten.
 • Ontdekt de Medische Dienst dat je niet alle informatie gaf
  Dan kan de verzekering niet starten. Overlijd je tijdens de looptijd van de verzekering? En ontdekt de Medische Dienst dat je niet alle informatie gaf voor de start van de verzekering? Dan keren we soms niet of minder uit. Meer hierover lees je in de polisvoorwaarden.
 • Twijfel je bij het beantwoorden van de vragen?
  Of kun je je niet alle eerdere klachten, ziekten of aandoeningen meer herinneren? Geef dan bij deze vragen aan over welke antwoorden je twijfelt en waarom. Of wat je niet zeker weet.

Belangrijk om te weten na het invullen van je gezondheids­verklaring

 • Je ziet meteen wat de uitslag is.
 • Als je de gezondheidsverklaring hebt ingevuld, krijg je meteen duidelijkheid. Of je bent geaccepteerd. Dan kan de verzekering meteen starten. Of de Medische Dienst beoordeelt de gezondheidsverklaring en heeft meer informatie nodig van jou of je arts. We vragen om een medisch onderzoek. Of je moet naar een keuring.
 • Als je de gezondheidsverklaring hebt ingevuld, heb je een voorlopige dekking als de verzekering nog niet direct kan starten. Start de verzekering wel meteen? Dan gelden de polisvoorwaarden (pdf).
 • Na het invullen kun je je antwoorden en medisch advies bekijken. Hiervoor heb je een code nodig. Deze krijg je als je de gezondheidsverklaring hebt verstuurd.

Geef veranderingen in je gezondheids­situatie altijd aan ons door

Verandert je gezondheidstoestand na een keuring of nadat je de gezondheidsverklaring invulde? En hebben wij de polis nog niet gestuurd? Of zijn wij nog bezig met de medische beoordeling? Dan moet je de veranderingen in je gezondheidstoestand meteen doorgeven aan onze Medische Dienst. Dit heet mededelingsplicht.

Geef je de verandering niet door? Dan keren we misschien niet of minder uit. Met een verandering in je gezondheidstoestand bedoelen wij: nieuwe klachten, verandering of verergering van klachten, het raadplegen van een arts, doorverwijzing naar een arts, medische onderzoeken, nieuwe of andere medicijnen, enzovoort. Via e-mail houden we je op de hoogte van de status van je medische beoordeling.