Naar inhoud

Overlijdensrisico­verzekering oversluiten

Je overlijdensrisicoverzekering oversluiten kan voordelig zijn. Dat komt omdat de premies van veel overlijdens­risicoverzekeringen de laatste jaren vaak lager zijn geworden. Dit komt bijvoorbeeld doordat we steeds langer blijven leven. En omdat er geen verschil is in premie tussen mannen en vrouwen door een aanpassing in de wet. Wil je weten of dit ook voor jou geldt? Of wil je oversluiten naar de FBTO Overlijdensrisicoverzekering? Bereken nu je premie.

Je moet de gezondheids­verklaring invullen

Wil je je overlijdensrisicoverzekering oversluiten naar FBTO? Dan hebben we een gezondheidsverklaring van je nodig. We beoordelen de gezondheids­verklaring. En we bepalen opnieuw de risico’s. Kom je niet door de medische beoordeling? Dan kun je natuurlijk gewoon je oude polis houden.

Je betaalt afsluitkosten

Als je je overlijdensrisicoverzekering wilt oversluiten naar de FBTO Overlijdens­risicoverzekering moet je naast de premie ook 1 keer afsluitkosten betalen. Dat is € 69,-. Dit zijn de kosten voor het verwerken van je aanvraag. In de Vergelijkingskaart risico’s afdekken (pdf) vind je hier meer informatie over. Daar lees je ook dat je deze verzekering alleen kunt afsluiten zonder advies.

Let op!

  • Bepaal eerst of dat de nieuwe FBTO Overlijdens­risicoverzekering en de voorwaarden (pdf) die hier bij horen bij je past.
  • Zeg de overlijdens­risicoverzekering die je nu hebt nog niet op. Doe dat pas als je de bevestiging van je nieuwe overlijdens­risicoverzekering hebt.
  • Heb je je oude verzekering gekoppeld (verpand) aan je hypotheek? Dan moet de hypotheek­verstrekker (pandhouder) toestemming geven.

Veelgestelde vragen

Je betaalt iedere maand premie. De premie hangt af van het verzekerd bedrag, de looptijd en de gezondheid van de verzekerde. Bij het afsluiten betaal je 1 keer afsluitkosten.
Je kunt kiezen voor een variabele óf een vaste premie. Kies je voor een vaste premie? Dan betaal je elke maand hetzelfde. Liever een variabele premie? Dan is de premie iedere maand anders. Wat je ook kiest, we vertellen je bij de start van de verzekering precies wat je elke maand betaalt.
Lees meer over de kosten van je premie. Of bereken direct je premie.

Nee. Er komen steeds nieuwe verzekeringen op de markt. Waarbij andere premies en voorwaarden horen. De premies voor overlijdensrisicoverzekeringen zijn in sommige gevallen lager geworden. Of dat dit voor jou geldt, hangt af van je persoonlijke situatie. Bereken hier je premie.
Of lees meer informatie over het oversluiten van je oude overlijdensrisicoverzekering naar een nieuwe FBTO Overlijdensrisicoverzekering.

Ja, dat kan. Je overlijdensrisicoverzekering kun je makkelijk oversluiten. We hebben wel een nieuwe gezondheidsverklaring nodig. Die vul je makkelijk en snel online in.

Let op! Zeg de overlijdensrisicoverzekering die je nu hebt nog niet op. Doe dat pas als je de bevestiging van je nieuwe overlijdensrisicoverzekering hebt gekregen.

Heb je je oude verzekering gekoppeld (verpand) aan je hypotheek? Dan moet de hypotheekverstrekker (pandhouder) toestemming geven. Lees meer over je overlijdensrisicoverzekering oversluiten.

Ja. Bij het afsluiten van de overlijdensrisico­verzekering moet je altijd een gezondheids­verklaring invullen.