Naar inhoud

Overlijdensrisico­verzekering oversluiten

Je overlijdensrisicoverzekering oversluiten kan voordelig zijn. Dat komt omdat de premies van veel overlijdensrisicoverzekeringen de laatste jaren vaak lager zijn geworden. Dit komt bijvoorbeeld doordat we steeds langer blijven leven. En omdat er geen verschil is in premie tussen mannen en vrouwen door een aanpassing in de wet. Wil je weten of dit ook voor jou geldt? Of wil je oversluiten naar de FBTO Overlijdensrisicoverzekering? Bereken nu je premie.

Je moet de gezondheids­verklaring invullen

Sluit je over naar de FBTO Overlijdensrisicoverzekering? Dan hebben we een gezondheidsverklaring van je nodig. Wij beoordelen de gezondheidsverklaring. En we bepalen opnieuw de risico’s. Kom je niet door de medische beoordeling? Dan kun je natuurlijk gewoon je oude polis houden.

Je betaalt afsluitkosten

Als je oversluit naar de FBTO Overlijdensrisicoverzekering moet je naast de premie ook 1 keer afsluitkosten betalen. Dat is € 69,-. Dit zijn de kosten voor het verwerken van je aanvraag. In het Dienstverleningsdocument Risico’s Afdekken (pdf) vind je hier meer informatie over. Daar lees je ook dat je deze verzekering alleen kunt afsluiten zonder advies.

Let op!

  • Bepaal eerst of dat de nieuwe FBTO Overlijdensrisicoverzekering en de voorwaarden (pdf) die hier bij horen bij je past.
  • Zeg de overlijdensrisicoverzekering die je nu hebt nog niet op. Doe dat pas als je de bevestiging van je nieuwe overlijdensrisicoverzekering hebt.
  • Heb je je oude verzekering gekoppeld (verpand) aan je hypotheek? Dan moet de hypotheekverstrekker (pandhouder) toestemming geven.