Naar inhoud

Voorlopige dekking bij de overlijdens­risicoverzekering

Je hebt een FBTO Overlijdensrisicoverzekering afgesloten. Bijvoorbeeld omdat je net een huis hebt gekocht. Of omdat je overstapt naar een nieuwe overlijdensrisicoverzekering en de oude al hebt opgezegd. Omdat we je gezondheidsgegevens moeten beoordelen, ben je na het aanvragen niet meteen verzekerd. Daarom krijg je bij FBTO standaard een voorlopige dekking. Je bent tijdens de periode van deze voorlopige dekking verzekerd als je overlijdt door een ongeval. Wij keren dan een bedrag van maximaal € 300.000,- uit.

Hoe lang duurt de voorlopige dekking?

De voorlopige dekking van de FBTO Overlijdensrisicoverzekering start als de verzekerde de gezondheidsverklaring heeft ingevuld en opgestuurd. De voorlopige dekking geldt:

  • Tijdens de medische beoordeling
    De voorlopige dekking geldt voor de tijd die we nodig hebben de gezondheidsverklaring te beoordelen. Zo bepalen we of de verzekering kan starten. Soms vragen we om extra gegevens. Dan kan het langer duren voordat de verzekering start. Een voorlopige dekking is dan prettig.
  • Na de medische beoordeling
    Kies je er bij het aanvragen voor om de verzekering in de toekomst te laten starten? En is de verzekerde al medisch goedgekeurd? Dan geldt de voorlopige dekking tot de ingangsdatum van de verzekering.

Let op! De voorlopige dekking duurt maximaal 3 maanden. Ligt de ingangsdatum verder dan 3 maanden in de toekomst? Dan heb je geen dekking in de tussentijd. Lees ook de voorwaarden voorlopige dekking (pdf) voor meer informatie.