Naar inhoud

Gelijkblijvend verzekerd bedrag

We hebben 3 verschillende vormen van de overlijdensrisicoverzekering. Eén daarvan is de verzekering waarbij het verzekerd bedrag de hele looptijd gelijk blijft. Deze vorm leggen we hieronder uit.

Hoogte uitkering blijft gelijk

Overlijdt de verzekerde tijdens de looptijd? Dan keren wij bij deze vorm het verzekerd bedrag uit dat bij de start van de verzekering is gekozen.
Overlijdensrisicoverzekering gelijkblijvend
Gelijkblijvend verzekerd bedrag

Wanneer kies je deze vorm?

Je kiest deze vorm bijvoorbeeld als je een bepaald doel hebt. Bijvoorbeeld voor lasten die min of meer gelijk blijven tijdens de looptijd van de verzekering. Zoals een aflossingsvrije hypotheek. Of een vast bedrag om de nabestaanden op weg te helpen na zo’n ingrijpende gebeurtenis.

Een voorbeeld:

Jeroen (43) is gescheiden en woont nu met Esther (41) samen. “Het leven kan soms anders lopen dan je verwacht. Ik woonde 2 jaar geleden nog met mijn inmiddels ex-vrouw en 3 kinderen. Nu woon ik samen met mijn nieuwe vriendin én haar 2 kinderen. Erg leuk, druk en gezellig hoor! Maar we zien wel een totaal van 5 kinderen… Wat als haar of mij wat overkomt? Hoe gaat het dan met de kinderen als ze willen studeren, werken of misschien willen stagelopen in het buitenland? We hebben allebei een overlijdensrisicoverzekering afgesloten. Komt 1 van ons te overlijden, dan hebben we het financieel in ieder geval goed geregeld.”

Is deze vorm iets voor jou?

Ga dan verder met de aanvraag van de FBTO Overlijdensrisicoverzekering. We willen dan nog een paar dingen van je weten:

  1. Voor wie is de verzekering?
  2. Wat is de hoogte van het verzekerd bedrag?
  3. Wat is de looptijd van de verzekering?

Na het aanvragen van de verzekering vul je de online gezondheidsverklaring in.

Andere mogelijkheden

Liever een andere vorm die beter bij je situatie past? Je kunt hier de verschillende vormen vergelijken.