Naar inhoud

Lineair dalend verzekerd bedrag

We hebben 3 verschillende vormen van de overlijdensrisicoverzekering. Eén daarvan is de verzekering waarbij het verzekerd bedrag iedere maand daalt met hetzelfde bedrag. We noemen deze vorm lineair dalend.

Je verzekerd bedrag wordt minder

Overlijdt de verzekerde tijdens de looptijd? Bij deze vorm keren wij dan het bedrag uit dat is verzekerd in de maand van overlijden.
Overlijdensrisicoverzekering lineair dalend
Lineair dalend verzekerd bedrag

Wanneer kies je deze vorm?

Je kiest deze vorm bijvoorbeeld als je in de toekomst lagere kosten verwacht. Bijvoorbeeld omdat je daar nu voor spaart. Denk hierbij aan de studiekosten van je kind.

Een voorbeeld:

Leon (41) en Yvonne (39) en hun 2 kinderen Jinthe (8) en Noor (10). Leon: "We hebben het als gezin goed voor elkaar. Maar je weet natuurlijk nooit hoe het loopt. We hebben uitgerekend wat de financiële gevolgen voor ons zouden zijn en die waren niet mis. De hypotheek hadden we al verzekerd. Maar hoe zit het met de auto die nog afbetaald moet worden, sparen voor de studie van de kinderen, geld voor hockey, onze vakanties? Die kosten kun je in je eentje moeilijk allemaal opbrengen.

Leon en Yvonne hebben gekozen voor de lineair dalende vorm met een wat langere looptijd. Omdat de kinderen tegen die tijd het huis uit zijn, worden de kosten lager en hebben ze deze verzekering misschien niet meer nodig. Yvonne: "Ik vind het een hele geruststelling dat we een overlijdensrisicoverzekering hebben afgesloten. Het is een zorg minder voor ons.

Is deze vorm iets voor jou?

Ga dan verder met de aanvraag van de FBTO Overlijdensrisicoverzekering. We willen dan nog een paar dingen van je weten:

  1. Voor wie is de verzekering?
  2. Wat is de hoogte van het verzekerd bedrag?
  3. Wat is de looptijd van de verzekering?

Na het aanvragen van de verzekering vul je de online gezondheidsverklaring in.

Andere mogelijkheden

Liever een andere vorm die beter bij je situatie past? Je kunt hier de verschillende vormen vergelijken