Naar inhoud

Annuïtair dalend verzekerd bedrag

We hebben 3 verschillende vormen van de overlijdensrisicoverzekering. Eén daarvan is de verzekering waarbij het verzekerd bedrag iedere maand daalt met een ander bedrag. De daling hoort bij een annuïteitenpercentage. Deze vorm heet daarom annuïtair dalend.
FBTO valt in de prijzen. MoneyView beoordeelt onze annuïtair dalende overlijdensrisicoverzekering met maar liefst 5 sterren.

Het verzekerd bedrag daalt iedere maand

Overlijdt de verzekerde tijdens de looptijd? Bij deze vorm keren wij dan het bedrag uit dat is verzekerd in de maand van overlijden. Bij deze vorm daalt het verzekerd bedrag tijdens de looptijd. Het bedrag daalt in het begin minder snel dan aan het einde.
Overlijdensrisicoverzekering annuïtair dalend
Annuïtair dalend verzekerd bedrag

Wanneer kies je deze vorm?

Je kiest een annuïteitenpercentage. Hiermee bepaal je hoe snel het bedrag daalt. Je kiest deze vorm bijvoorbeeld als je een annuïteitenhypotheek hebt. Het verzekerd bedrag volgt globaal de schuld die nog niet is afgelost.

Een voorbeeld:

Kim (29) woont alleen. “Ik had er nooit aan gedacht om een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten. Maar een tijdje terug overleed een alleenstaande goede vriend. Toen stond ik er wel even bij stil. Want hij had niks geregeld. Zijn familie moest in die moeilijke tijd ook nog eens allemaal dingen financiële dingen regelen rond zijn hypotheek. Mocht mij iets overkomen, dan wil ik het goed geregeld hebben. Ook al heb ik op dit moment geen partner, ik heb wel nabestaanden. Niet lang daarna heb ik een overlijdensrisicoverzekering afgesloten. Mocht ik komen te overlijden, dan hebben mijn ouders of mijn zus geen financiële zorgen rond mijn hypotheek. Die kan dan worden afgelost zodat zij niet met schulden blijven zitten.”

Is deze vorm iets voor jou?

Ga dan verder met de aanvraag van de FBTO Overlijdensrisicoverzekering. We willen dan nog een paar dingen van je weten:

  1. Voor wie is de verzekering?
  2. Wat is de hoogte van het verzekerd bedrag?
  3. Wat is de looptijd van de verzekering?

Na het aanvraag van de verzekering vul je de online gezondheidsverklaring in.

Andere mogelijkheden

Liever een andere vorm die beter bij je situatie past? Je kunt hier de verschillende vormen vergelijken