Naar inhoud

Herstel na een ongeval

De module Extra zorgkosten vergoedt de extra kosten die je zelf maakt voor je herstel na een ongeluk. Zoals kosten voor een fysiotherapeut of krukken.

Kies de module Extra zorgkosten bij het online afsluiten van je FBTO Ongevallenverzekering. De aanvullende module kun je het hele jaar door aan- en uitzetten.

  • Vanaf € 0,55 per maand
  • Vergoeding voor fysiotherapie
  • Zet de module aan wanneer je wilt

Wat is de module Extra zorgkosten?

Maak je na een ongeval zelf extra kosten voor je herstel? Zoals fysiotherapie of voor krukken. Deze kosten worden niet vergoed vanuit je basis zorgverzekering. Met de module Extra zorgkosten zijn deze extra kosten verzekerd.

Dit vergoedt de module Extra zorgkosten

We vergoeden de extra kosten tot maximaal € 1.000,- die je zelf maakt voor je herstel. Goed om te weten: het gaat om de extra zorgkosten die je maakt door het ongeluk.  
Bekijk ook de polisvoorwaarden (pdf). Daarin lees je precies wanneer je wel en niet bent verzekerd. 

Zo declareer je nota’s bij FBTO

Heb je bijvoorbeeld een nota gekregen van je fysiotherapeut? Declareer die dan online via MijnFBTO. Als je recht hebt op vergoeding, betalen we de nota uiterlijk binnen 5 werkdagen aan je uit. In de praktijk gaat het vaak sneller. FBTO betaalt meestal binnen 3 werkdagen.

Andere modules bij je ongevallen­verzekering

Wil je meer verzekeren? Vul je ongevallen­verzekering dan aan met andere aanvullende modules.

Veelgestelde vragen

Ja, je kunt bij iedere fysiotherapeut terecht. Wij hebben afspraken met aanbieders van fysio- en oefentherapie Cesar/Mensendieck in Nederland die aan onze kwaliteitseisen voldoen en die goed op de kosten letten. Met deze zorgverleners sluiten wij contracten af. Voldoen zorgverleners aan onze kwaliteit? Dan staan ze in de Zorgzoeker.

Ook dan is deze module zeker handig. Heb je bijvoorbeeld 10 behandelingen van een fysiotherapeut nodig? En worden er 8 vergoed met de module Spieren & Gewrichten? Dan kun je de 2 behandelingen die over blijven declareren op de module Extra zorgkosten.

Nee. Je hebt geen wachttijd, je bent direct verzekerd. Voor een vergoeding moet je de module wel hebben aangezet voordat je het ongeval kreeg.

Nee, je kunt het eigen risico van je zorgverzekering niet declareren.

Documenten

Voor een samenvatting bekijk je het informatiedocument. Elke verzekeraar gebruikt hetzelfde document. Zo kun je heel gemakkelijk de verzekeringen vergelijken.