Naar inhoud

Gezinsongevallen­verzekering

Met de FBTO Ongevallenverzekering kies je zelf wie je verzekert. Sluit de verzekering af voor jezelf, je partner of voor je kinderen. Verandert je situatie? Geef veranderingen in je gezin altijd aan ons door.

Ongevallenverzekering voor jezelf

Je kunt onze ongevallenverzekering voor jezelf afsluiten. Je krijgt dan een uitkering als je door een ongeval blijvend invalide raakt. Overlijd je? Dan krijgen je nabestaanden een uitkering. Goed om te weten. Ben je 70 jaar of ouder? Dan is de uitkering de helft lager.

 

Gezinsongevallen­verzekering voor je gezin

Woon je samen of ben je getrouwd? Dan kun je ook voor je partner de ongevallen­verzekering afsluiten. Hebben jullie kinderen en wonen zij thuis? Dan zijn zij gewoon meeverzekerd. Ook op de fiets. Je hebt dus geen scholieren­ongevallen­verzekering nodig.

Wonen je kinderen voor een voltijdstudie niet meer thuis? En zijn zij niet getrouwd? Dan blijven ze gewoon meeverzekerd. De FBTO Ongevallen­verzekering is dus een gezins­ongevallen­verzekering.

Geef veranderingen aan ons door

Verandert de samenstelling van je gezin? Geef dit dan aan ons door. Misschien is er een aanpassing in je gezins­ongevallen­verzekering nodig. Belangrijke gebeurtenissen waarbij je verzekering kan veranderen zijn bijvoorbeeld:

 • Je kinderen gaan uit huis 
  Ze zijn dan niet meer meeverzekerd. Behalve als ze voor een voltijdstudie op kamers gaan wonen. Dan zijn ze gewoon verzekerd.
 • Jullie krijgen een kind
  En je had nog niet gekozen voor een dekking met kinderen.
 • Je gaat trouwen of samenwonen
  Je gezinssamenstelling wordt getrouwd of samenwonend.
 • Je verhuist naar het buitenland
  Dan moet je de verzekering opzeggen.

Meer lezen over de ongevallenverzekering...

Dat kan. In onze blogs met slimme tips en interessante informatie.