Naar inhoud
Een invalide man rijdt op zijn handbike tussen andere fietsers

Blijvend invalide na ongeval. En nu?

Na een ongeval kon Samir alle hulp gebruiken om zijn leven op te bouwen. Zijn ongevallenverzekering hielp hem financieel.
19 augustus 2020
Een ongeluk zit vaak in een klein hoekje in eigen huis. Veel van die ongelukken gebeuren tijdens het klussen. Zo’n 130.000 keer per jaar. Soms leidt zo’n ongeval zelfs tot blijvend letsel. Zo ook bij Samir. Dankzij een ongevallenverzekering kon hij zich na het ongeluk volledig richten op zijn revalidatie.

Val van een trap

3 jaar geleden is het inmiddels. Samir viel van een trap, terwijl hij het plafond schuurde. Daarna veranderde zijn leven drastisch. Door die ongelukkige val is hij kracht in zijn benen kwijt, al heeft hij nog wel gevoel in zijn benen. Door een lichte dwarslaesie met schade aan de zenuwen kan hij niet meer lopen.

Revalidatie

Na het ongeluk verbleef Samir 4 maanden in een revalidatiecentrum. “Ik moest mijn lichaam opnieuw leren kennen. Wat kan ik nog en wat niet meer? Wat kan ik nog trainen? Daarbij kreeg ik hulp van een verpleger, fysiotherapeuten, een revalidatiearts, activiteiten-therapeut en een psycholoog voor moeilijke momenten. Ik kwam in een wereld die ik niet kende en heb zoveel specialisten gezien.”

Zelfstandigheid

“Het revalidatieprogramma was afgestemd op wat ik zelf belangrijk vond: zelfstandigheid. Mezelf aankleden en zelf boodschappen kunnen doen. Na maanden trainen, trainen, trainen kon ik 1 been bewegen en ook licht belasten. Daardoor kon ik vanuit een rolstoel in- en uit een taxi stappen. Dat soort kleine dingen voelden als een grote overwinning. Nu, 3 jaar later, kan ik mezelf redden in een aangepaste woning en zelfs fietsen op een handbike.

Ongevallenverzekering

De val van de trap zorgde voor Samir ook voor een val in inkomen. Ineens kon hij niet meer werken. En dat is precies waarom hij zo blij was met zijn ongevallenverzekering. “Ik kreeg een bedrag uitgekeerd waarmee ik mijn huis kon aanpassen aan m’n nieuwe situatie. En die handbike kon kopen. Heel fijn!”

“Dankzij het bedrag dat ik kreeg door mijn ongevallenverzekering, heb ik me tijdens de revalidatie nooit zorgen hoeven maken over geld. Ik hoop ook later weer licht te kunnen werken op een kantoor met aangepaste werkplek”.

Voor als er écht iets vervelends gebeurt

Als er écht iets gebeurt, dan wil je je niet druk maken over geld en of je wel goed verzekerd bent. Met de FBTO Ongevallenverzekering krijg jij of krijgen jouw nabestaanden een bedrag als je blijvend invalide raakt of overlijdt door een ongeval. Je kiest zelf wie je verzekert: alleen jezelf of ook je partner en kinderen. Wil je weten hoeveel dat kost? Bereken je premie en je weet het binnen 2 minuten.

Misschien vind je dit ook interessant...