Naar inhoud
lachende jonge vrouw in paarse ski-jas en oranje snowboard in besneeuwd landschap

Wintersport met vliegtuig: 6 tips

Heerlijk, wintersport! Maar als je met het vliegtuig gaat, zijn er wel wat dingen om rekening mee te houden.
13 januari 2020

Zit je ’s ochtends nog te genieten van je eigen koffie op de bank, sta je ’s middags al op de lange latten in de sneeuw. Op wintersport met het vliegtuig is ideaal. Geen files, sneeuwstormen en asociale medeweggebruikers. Je komt snel en uitgerust aan op de plaats van bestemming. Heerlijk!

Maar als je gaat vliegen zijn er andere dingen om rekening mee te houden. Met deze tips helpen we je graag op weg. O, en vergeet je je reisverzekering niet te checken?

1. Kies een vliegveld bij een wintersportgebied

Kom je eindelijk aan op het vliegveld, heb je nog een hele tocht te gaan naar de daadwerkelijke plek van bestemming. Nee, dat is niet fijn. En met een beetje pech kost de transfer je ook nog flink veel geld. Kies daarom een skigebied in de buurt van een vliegveld, zoals:

  • Val-‘d Isère in Frankrijk
  • Les Trois Vallées in Frankrijk
  • De Dolomieten in Italië
  • Bad Kleinkirchheim in Oostenrijk
  • Zillertal in Oostenrijk

2. Check de voorwaarden van de vliegmaatschappij

Je mag niet overal je snowboard of ski’s als extra bagage meenemen. Check dit dus voordat je gaat boeken. Misschien ben je bij de ene maatschappij net wat goedkoper uit, maar betaal je wel fors voor het meenemen van je snowboard.

3. Neem niet te veel mee

De auto kun je zo vol stoppen als je wilt. Als je gaat vliegen, wordt dat een duur grapje. Geen zorgen, je kunt prima op wintersport met handbagage en een koffer. Je moet alleen selectief zijn in wat je meeneemt. Trek je wintersportjas bijvoorbeeld al aan in het vliegtuig, dan heb je geen andere jas meer nodig.

En bedenk goed welke andere kleding je nodig hebt. Het grootste gedeelte van de tijd sta je toch in je ski-outfit dus die 3 leuke jurkjes ziet alleen je reisgezelschap. Leren schoenen zijn geen goede combi met sneeuw. En je hebt niet voor iedere dag een andere trui nodig. Dan weet je vast wat je thuis kunt laten.

4. Kies gunstige vliegtijden

Misschien is het een beetje een open deur, maar vooral voor een vliegreis geldt: probeer buiten het hoogseizoen te reizen. Een vliegticket tijdens de kers- of voorjaarsvakantie kost soms wel 2 keer zoveel als normaal. En dat is zonde van het geld. Let daarnaast op dagen waarop je vliegt. Vaak is het goedkoper om op dinsdag te vliegen dan wanneer je op vrijdag of zaterdag vertrekt. Vergelijken loont! En laten we wel wezen: wintersport is al duur genoeg.

5. Pas je reisverzekering aan

Wil je goed verzekerd op wintersport? Dan heb je een aparte reisverzekering nodig. Met de module Wintersport en onderwatersport ben je verzekerd als je ziek wordt of een ongeval krijgt waardoor je de piste niet meer op kunt. Wel zo’n fijn gevoel. Meer weten? Lees hier alles over je wintersportverzekering.

Misschien vind je dit ook interessant...