Naar inhoud

Ben je verzekerd bij off piste skiën?

Off piste skiën. Een heerlijk gevoel. Een onvergetelijke ervaring. Maar ben je dan eigenlijk wel verzekerd?
22 januari 2014

Eindeloze witte hellingen met verse sneeuw… Heerlijk! Steeds vaker kiezen avontuurlijke wintersporters ervoor om off piste te gaan skiën. Volgens sommigen een onvergetelijke ervaring. Maar er kleven natuurlijk ook risico’s aan. En als er iets misgaat, hoe zit het dan met je reisverzekering?

Off piste is niet altijd verzekerd

De NOS schrijft “Skiërs en snowboarders die buiten de piste een ongeluk krijgen, zijn lang niet altijd verzekerd. Sommige verzekeraars keren alleen uit als er ter plekke een gids of skileraar is. Dat heeft het Verbond van Verzekeraars laten weten in KRO Brandpunt.” "Een traumahelikopter kost al gauw 3000 euro, een gipsvlucht 1000 tot 5000 euro, afhankelijk van of je kan zitten of moet liggen. Dus dat kan aardig oplopen", zei een woordvoerder van de Consumentenbond in Brandpunt.

Hoe zit dat bij FBTO?

Heb je een FBTO Reisverzekering afgesloten? En ski je buiten de pistes met een gecertificeerde skileraar? Dan ben je gewoon verzekerd bij FBTO. Je krijgt bijvoorbeeld de kosten vergoed als je gered en vervoerd moet worden naar de bewoonde wereld. FBTO betaalt maximaal € 12.500,- per gebeurtenis. Lees meer over de FBTO reisverzekeringen.

Misschien vind je dit ook interessant...