Naar inhoud
Snowboarder bezien vanaf de onderkant van de board

Wintersport? Ga goed verzekerd op reis!

Rustige vakantie? Niets voor jou! Je staat op je snowboard en hebt duikflessen op je rug. Maar ben je wel verzekerd? 
16 januari 2023
In de winter zoef jij met 50 kilometer per uur de piste af. In de zomer ga je bijna net zo snel op je surfplank. Of bind je de zuurstofflessen op je rug om de diepte van de zee op te zoeken. Het kan jou niet avontuurlijk genoeg. Maar weet je ook hoe het zit met je reisverzekering als je aan avontuurlijke sporten doet? Wij wel!

Wintersport verzekeren

Als je op vakantie of op reis bent, wil je je niet druk hoeven maken om je verzekering. Je wilt de sportieve uitdaging aangaan en genieten van elk moment. Zorg daarom dat je vooraf een goede reisverzekering afsluit. Zo zijn je medische kosten, eventuele hulpverlening en je bagage goed verzekerd.

Bereken van tevoren ook of je een tijdelijke reisverzekering nodig hebt. Of dat het voor jou voordeliger is om een doorlopende reisverzekering af te sluiten. Dat kan je zo een paar euro schelen. Dat is weer een dagje gratis een snowboard huren tenslotte.

Een ongeluk, en dan?

Avontuurlijke sporten kunnen gevaarlijk zijn. Of in ieder geval gevaarlijker dan een potje golf of vriendschappelijke voetbalwedstrijd. Het kan dus best zijn dat je gewond raakt als je net even een verkeerde beweging maakt op je snowboard. De kosten hiervoor kunnen flink oplopen.

Je zorgverzekering vergoedt de kosten die een behandeling in Nederland zou kosten. Maar dezelfde behandeling is in het buitenland soms veel duurder. Daarom kan het verstandig zijn om de module Zorg op reis aan te zetten bij je reisverzekering.

Extreme sporten zijn niet verzekerd

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Check daarom voor vertrek de voorwaarden van je reisverzekering. Zo weet je zeker dat je goed verzekerd bent, vóórdat je de actie opzoekt. Want bij een aantal avontuurlijke sporten is je verzekering niet geldig. Op wintersport zijn dit bijvoorbeeld off-piste skiën zonder gecertificeerde gids of skileraar. En deelname aan een wedstrijd of de voorbereiding.

Op naar de sneeuw!

Heb je een wintersportvakantie in het vooruitzicht? Of ga je de tropische oceanen opzoeken? Dan kun je je goed verzekeren door naast de module Zorg op reis de module Winter- en Onderwatersport aan te zetten. Je krijgt dan een vergoeding voor bijvoorbeeld gehuurde spullen en de kosten van je skipas als je niet kunt skiën of duiken. Bijvoorbeeld doordat je een ongeluk hebt gehad of plotseling ziek wordt.

Ook fijn: de kosten voor je redding en het vervoer naar de bewoonde wereld krijg je vergoed.

Benieuwd hoeveel dat kost, zo’n reisverzekering? En wil je weten of je beter kort- of doorlopend kunt kiezen? Bereken je premie en je weet het binnen 2 minuten. Ook fijn: je kunt direct online afsluiten. Zo weet je zeker dat je alles goed geregeld hebt. Zelfs als je al op vakantie bent.

Misschien vind je dit ook interessant...