Naar inhoud

Je auto heeft schade... Repareren of niet?

Tegenwoordig kan bijna alle autoschade gemaakt worden. Beter en slimmer. Deze ervaren monteur vertelt er alles over. 
14 maart 2014

Je kent dat wel. Achteruit inparkeren en dan net dat paaltje over het hoofd zien... Of op een rotonde tegen je voorganger aan rijden. Dat overkomt zelfs de beste chauffeur wel eens. Je bumper is beschadigd. Wat doe je dan? Laten repareren? Of een nieuwe bumper plaatsen? Check!

Bijna alles is te repareren

Rob Faber werkt bij Autoschade Posthuma in Leeuwarden. Hij legt uit wat de mogelijkheden zijn bij schade aan je auto. “Tegenwoordig kunnen we bijna alles repareren”, zegt Rob. “Dat is vaak goedkoper dan een onderdeel helemaal vervangen. En dus goed voor je portemonnee.”

Slim schade herstellen

Autoschadeherstelbedrijven gaan met hun tijd mee. Vroeger werd een bumper met een grote scheur erin direct weggegooid. “Nu niet meer”, weet Rob. “Met een speciaal nietapparaat nieten we de scheur dicht. Daarna wordt de boel aan elkaar gelast. Vervolgens gaat de spuit erover en klaar. Je ziet er helemaal niets meer van.”

Ook koplampen kunnen gewoon gerepareerd worden. “Tien jaar geleden was een koplamp nog van glas. Dat valt niet te repareren. Maar de kunststof lampen van tegenwoordig kun je gewoon herstellen.”

Meeste schade ontstaat aan de bumpers van de auto

De bumpers van een auto worden het vaakst geraakt in het verkeer. “Vroeger kregen we veel vaker auto’s met schade aan de zijkant binnen. Maar dat gebeurt niet meer zo vaak. Dat komt omdat veel kruisingen in Nederland zijn vervangen door rotondes.”

Deukjes in het dak door een hagelbui

Wie wel eens een flinke hagelbui op het dak van de auto heeft gehad, weet wat daar de gevolgen van kunnen zijn: een groot aantal kleine deukjes in het dak. Ook die kunnen er tegenwoordig bij het schadeherstelbedrijf zonder problemen uit worden gehaald. De techniek staat voor niks.

FBTO regelt het voor je

FBTO heeft contracten afgesloten met een groot aantal schadeherstelbedrijven in heel Nederland. Heb je je auto verzekerd bij FBTO? Dan kun je gebruik maken van ons netwerk. En raak je dan een keer paaltje, zoals Marco laatst deed? Dan regelt FBTO het voor je!

Misschien vind je dit ook interessant...