Naar inhoud
Man aan het werk op de alarmcentrale

Autopech onderweg? De alarmcentrale helpt!

Da’s mooi! Maar hoe dan? Om daar achter te komen, vroegen we Wilfred van de alarmcentrale het hemd van zijn lijf.
14 december 2020
Als je met een pech langs de kant van de weg staat, wil je maar 1 ding: zo snel mogelijk geholpen worden. Wilfred begrijpt dat maar al te goed. Al jaren helpt hij mensen die met autopech de alarmcentrale bellen. Hij laat ons graag zien hoe hij mensen weer de weg op helpt. En heeft vast een slimme tip: “Sluit bij je autoverzekering de module Pechhulp binnenland af en ik help je als je auto het begeeft!”

Iemand belt de alarmcentrale met autopech onderweg

“Zo begint het. Ik, of 1 van mijn collega’s, sta dan klaar om te helpen. De 1e vraag is altijd of iemand veilig staat. Bijvoorbeeld op een parkeerplaats of op z’n minst op de vluchtstrook. Ook vraag ik of iedereen medisch gezien in orde is. Als dat zo is, kan ik alvast beloven dat alles goedkomt. Dat stelt mensen vaak al gerust.”

De FBTO alarmcentrale: hoe gaat dat?

Wie neemt de telefoon op als je belt? Wat gebeurt er dan? En hoe blijven ze eigenlijk wakker tijdens een nachtdienst? Neem een kijkje achter de schermen bij de FBTO Alarmcentrale!

Hoe los je het probleem het snelste op?

“Door eerst goed uit te vragen wat er aan de hand is. Relevante vragen zijn bijvoorbeeld of er lampjes branden. Of de geur in de auto normaal is. En of de bestuurder al merkte dat er iets niet klopte. Als de situatie goed in beeld is, bel ik de monteur. Ik geef de locatie door en stuur hem op pad. Ook laat ik de beller weten dat er hulp onderweg is.”

En als de monteur de auto niet aan de praat krijgt?

“Meestal lukt het om iemand ter plekke te helpen. Maar is het een gevalletje hardnekkige autopech onderweg? Dan weten we daar ook wel raad mee. Ik zorg bijvoorbeeld dat de auto wordt weggesleept naar een garage. En ik zoek uit of iemand vervangend vervoer kan krijgen. Zo kon ik 2 bruiloftsgasten al eens helpen om nét voor het ja-woord de trouwzaal binnen te komen. Die race-tegen-de-klok-situaties vind ik de grootste uitdaging. Met de grootste voldoening!”

Wanneer zit je werk erop?

“Pas als ik zeker weet dat mensen zich geen zorgen meer maken. Niet alleen nu, maar ook later als het over de kosten gaat. Als er een andere partij bij de autopech betrokken is, kan ik bijvoorbeeld proberen de kosten via zijn verzekering terug te vragen.”

Wil je ook Wilfred of 1 van zijn collega’s aan de lijn krijgen? En snel geholpen worden bij pech onderweg? Lees dan snel meer over de module Pechhulp binnenland. Liever direct afsluiten? Ook dat kan. Je regelt het volledig online en ben direct verzekerd. Bereken je premie  en alles is binnen 2 minuten geregeld.

Misschien vind je dit ook interessant...