Naar inhoud

Kosten en vergoeding van ruitschade

Heb je ruitschade en maak je je zorgen om de kosten? Dat is vaak niet nodig. Laat de schade repareren bij één van de garages waar wij afspraken mee hebben. Je krijgt de reparatie dan vaak volledig vergoed. Hoe dat precies zit, lees je hier.

Dit krijg je vergoed bij ruitschade

Heb je recht op een vergoeding bij ruitschade aan je auto? Dat hangt af van de schade. En van de verzekering die je hebt. Hieronder zie je precies hoe dat zit.

WA autoverzekering
WA-Plus autoverzekering
WA-Casco autoverzekering
Schade aan de voor-, zij- en achterruit van de auto (Breuk, barst of een sterretje).
Niet verzekerd
Wel verzekerd
Wel verzekerd
Schade door scherven van een autoruit aan de auto of bagage.
Niet verzekerd
Wel verzekerd
Wel verzekerd
Schoonmaakkosten bij ruitschade.
Niet verzekerd
Wel verzekerd
Wel verzekerd

Eigen risico bij ruitschade

Kan je ruit gerepareerd worden met een harsinjectie? En laat je dit doen bij een schadeherstelbedrijf of autoreparateur waar wij afspraken mee gemaakt hebben? Dan betaal je geen eigen risico. Heb je de module Eigen keuze herstelbedrijf? Dan kun je bij iedere schadehersteller terecht. Kies wel altijd een garage die is aangesloten bij de BOVAG of FOCWA.

Heb je gekozen voor een vrijwillig eigen risico  in ruil voor korting op je premie? Dan betaal je het eigen risico direct bij de schadehersteller. Goed om te weten: je betaalt maximaal € 150,- eigen risico. En alleen als de ruit vervangen moet worden. Voor het repareren van de ruit betaal je nooit eigen risico.

Veelgestelde vragen

Je bent alleen verzekerd voor ruitschade met een WA-plus of WA-Casco autoverzekering. Bijvoorbeeld bij een sterretje in je voorruit. Maar ook als de ruit helemaal moet worden vervangen. Bij een WA autoverzekering is ruitschade niet verzekerd. Weet je niet zeker welke verzekering je hebt? Bekijk dan je verzekering op MijnFBTO.

Je kunt een reparatie laten uitvoeren door één van de schadeherstellers waarmee FBTO een contract heeft. Heb je de module Eigen keuze herstelbedrijf  aangezet bij je autoverzekering? Dan kun je bij iedere schadehersteller terecht. Zorg er wel voor dat de garage die je kiest, is aangesloten bij de BOVAG of FOCWA.

Nee. Wordt de reparatie van ruitschade vergoed door FBTO? Dan heeft dit geen invloed op je schadevrije jaren of no-claimkorting. De premie die je betaalt voor je autoverzekering verandert dus niet door deze schade.

Je kiest zelf je eigen risico  bij de FBTO Autoverzekering. Hoe hoog jouw eigen risico is, kun je bekijken in MijnFBTO. Goed om te weten: je betaalt alleen eigen risico als je ruit helemaal vervangen moet worden. Dit is maximaal € 150,-. Kan de schade gerepareerd worden? Dan betaal je dus geen eigen risico, ook niet als je voor een vrijwillig eigen risico gekozen hebt.

Nee, voor ruitreparaties met hars geldt geen eigen risico. Moet je ruit vervangen worden? Dan moet je € 150,- eigen risico betalen. Dit geldt niet als je koos voor een bedrag van € 0,-. Dan betaal je geen eigen risico.

Snel weer de weg op na ruitschade

Meestal betaalt FBTO de kosten voor het repareren van de schade aan je autoruit. Hoe dat precies zit? Dat lees je hier.

Nood? De FBTO Alarmcentrale is 24/7 bereikbaar

Kun je niet meer verder rijden? Of heb je direct hulp nodig? Dan staan we voor je klaar, dag én nacht.