Naar inhoud
autopech onderweg

Zo krijg je hulp bij autopech onderweg

Duwen, anders fietsen? Zo regel je dat je veilig wordt geholpen met autopech, inclusief vervangend vervoer.
4 maart 2021
Je komt ineens stil te staan met je auto. En hij had nog wel kort geleden een APK gehad! Wat er ook gebeurt, denk eerst om je eigen veiligheid. Wat moet je doen bij pech onderweg? Wij helpen je op weg!

Zorg dat je verzekerd ben voor pechhulp

Hulp bij pech met je auto krijg je als je de FBTO Autoverzekering hebt en de module Pechhulp binnenland aanzet. Je kunt hem het hele jaar aan- en uitzetten. We regelen vervangend vervoer als dat nodig is. Je bent ook verzekerd als bijvoorbeeld je partner of je kind in jouw auto rijdt. Wil je deze hulp ook bij pech met je auto in het buitenland? Zet dan de module Pechhulp Buitenland aan. We helpen je dan ook buiten de Nederlandse grenzen. En we regelen de communicatie met de garage in het land waar je bent. Scheelt jou een hoop kopzorgen als je de taal niet spreekt.

Neem altijd je mobiele telefoon mee

Als je pech krijgt moet je altijd kunnen bellen. Die gele palen van vroeger staan immers niet meer langs de weg. Zorg er daarom voor dat je altijd de auto in stapt met een mobiele telefoon op zak en dat je die in de auto kunt opladen. Zelfs in een oude auto kan dat, met een oplaadkabeltje van de sigaretten aansteker naar je telefoon. Rij altijd in een APK-gekeurde auto, want zonder geldige keuring word je bij pech niet geholpen.

Heb je pech? Zorg eerst voor je eigen veiligheid

Heb je pech of gaan er allemaal rare lampjes branden in je dashboard? Probeer of je kunt doorrijden naar een pechhaven of parkeerplaats. Als dat niet lukt, zet hem dan zoveel mogelijk rechts van de weg stil. Zorg eerst voor je eigen veiligheid. Ga dus niet in de auto bellen, maar zet je alarmlichten aan, stap voorzichtig uit en zoek een veilige plek. Op de snelweg is dat altijd achter de vangrail. Vergeet niet je veiligheidshesje aan te trekken.

Bel áltijd (!) de FBTO Alarmcentrale

Sta je op een veilige plek? En ben je verzekerd bij FBTO? Bel dan áltijd de FBTO Alarmcentrale: +31 (58) 234 56 50. Dat kan 24/7, dus ook ’s nachts en in het weekend. We helpen je alleen als je belt met de FBTO Alarmcentrale. Regel je zelf hulp? Dan krijg je de kosten niet vergoed.

Wat doe je bij een ongeluk?

Ben je betrokken bij een ongeluk? Doe dan precies hetzelfde. Zorg eerst dat je met de inzittenden op een veilige plek staat. Bel daarna de FBTO Alarmcentrale. Ook als Rijkswaterstaat en hulpdiensten komen om de weg zo snel mogelijk veilig te maken, moet je schade altijd nog bij FBTO melden.

Bereken je premie in 2 minuten

De module Pechhulp Nederland is onderdeel van de FBTO autoverzekering. Wil je weten wat dit je per maand kost en welke modules er nog meer zijn? Bereken je premie in 2 minuten. Of lees meer over pechhulp bij FBTO.

Misschien vind je dit ook interessant...