Naar inhoud

Gratis online hulp 

Juridische vraag en direct weten waar je aan toe bent? Check het met de gratis hulptools van Stichting Achmea Rechtsbijstand (SAR). Binnen 10 minuten weet je meer. 

Hoe werkt zo'n hulptool?

De gratis tool helpt je met je 1e persoonlijk juridisch advies. Beantwoord een aantal meerkeuzevragen en meestal kun je zelf al de volgende stappen zetten. 

Check de gratis hulptools

Probleem niet opgelost? Gebruik een voorbeeldbrief

Kunnen we je helpen met een brief? We hebben verschillende juridische voorbeeldbrieven. Deze kun je gratis gebruiken. Ze helpen je om een goede brief te schrijven. En natuurlijk kun je de brief aanpassen naar jouw situatie. 

Heb je toch rechtshulp nodig?

Check eerst of een hulptool of een voorbeeldbrief je kan helpen. Staat je probleem er niet tussen? Of kom je er niet uit?  Meld je conflict dan bij Stichting Achmea Rechtsbijstand (SAR). 

Zo meld je je zaak:

  1. Ga naar ‘Meld je zaak', je komt op de pagina van SAR
  2. Maak een account aan
  3. Kies voor FBTO
  4. Vul de stappen van het online formulier in

Veelgestelde vragen

Een van de grote voordelen is snelheid. Door zo’n hulptool te gebruiken weet je direct waar je aan toe bent. En of je verder kan worden geholpen. Hiermee kun je vaak al de 1e stappen zetten. 

En heb je toch hulp nodig van een jurist? Meld je zaak. Dan helpen we je. 

De juristen van Stichting Achmea Rechtsbijstand (SAR) werken voor de verzekeringsmerken van Achmea. Zij geven onafhankelijk juridische hulp aan mensen met een FBTO Rechtsbijstandverzekering. Met ruim 750 juristen, waaronder advocaten en mediators, hebben ze kennis en ervaring op bijna alle rechtsgebieden. En omdat zij een stichting zijn, zijn ze onafhankelijk. Jouw belang staat altijd voorop.

Met een rechtsbijstandverzekering van FBTO krijg je juridische hulp van Stichting Achmea Rechtsbijstand (SAR). Je krijgt advies en antwoord op je vragen als je verzekerd bent voor deze zaak. Ook wordt je bijgestaan tijdens een rechtszaak. Heb je juridische hulp nodig? We leggen graag uit hoe je die meldt bij SAR

Soms mag je zelf ook een rechtshulpverlener kiezen. Je hebt wel toestemming van de SAR nodig. Rechtshulpverlenerskosten die je maakt zonder toestemming krijg je niet vergoed. Regelt SAR een rechtshulpverlener die je zelf gekozen hebt in een procedure? En is het niet wettelijk verplicht? Dan krijg je een rechtshulpverlener tot € 8.000,- per gebeurtenis vergoed. Als een jurist of advocaat van SAR je bijstaat dan zijn die kosten onbeperkt verzekerd. 

Misschien vind je dit ook interessant...