Naar inhoud

Modules FBTO Rechtsbijstand­verzekering

Met de FBTO Rechtsbijstandverzekering kun je kiezen uit 5 modules. Bijvoorbeeld de module Consument & Wonen of de module Verkeer. Je kiest zelf wat bij je past. Verandert je situatie? Dan kun je zelf een module aan- of uitzetten in MijnFBTO.

Keuze uit 5 modules

Kies de modules die bij je passen. Zo ben je verzekerd van juridische hulp en advies.

Modules aan- of uitzetten

Heb je de FBTO Rechtsbijstandverzekering en wil je een module aan- of uitzetten? Dat regel je zelf in MijnFBTO. Lees meer over je rechtsbijstandverzekering aanpassen.

Veelgestelde vragen

Je mag de rechtsbijstandverzekering op ieder moment afsluiten. Maar als je al een juridisch probleem hebt, dan ben je voor dit juridisch probleem niet verzekerd.

Wil je toch juridisch advies? Met LegalGuard ontvang je snel juridische hulp voor een vast laag tarief. Kijk voor meer informatie op de website van LegalGuard.

Heeft iemand schade door jouw schuld? Dan ben je verzekerd met een aansprakelijkheidsverzekering. Bijvoorbeeld als je per ongeluk het dure servies van je schoonouders laat vallen.

Een rechtsbijstandverzekering helpt je als je het niet eens wordt met iemand anders. Bijvoorbeeld met je werkgever over je ontslag, met je verhuurder over een huurverhoging of met een verkoper over de garantie van je laptop Je krijgt juridische hulp en advies om het probleem op te lossen.

Nadat je een verzekering hebt afgesloten, heb je 14 dagen bedenktijd. Wil je de verzekering toch niet? Laat het ons dan binnen 14 dagen weten. Je betaalt dan niks.

Dat verschilt per conflict.

Je bent wereldwijd verzekerd voor:

  • schade in het verkeer
  • onrechtmatige daad

Je bent in de EU, Zwitserland en Noorwegen verzekerd voor:

  • conflicten als je iets hebt gekocht
  • medische conflicten
  • conflicten op je werk en over je pensioen
  • conflicten over je 2e woning

Je bent in Nederland verzekerd voor:

  • conflicten over je vermogen
  • conflicten over fiscale zaken

Dat kan. Maar je bent alleen verzekerd als particulier. Dat betekent dat je niet verzekerd bent als je een bedrijf, kantoor of praktijk hebt en het geschil heeft daarmee te maken. Bijvoorbeeld een geschil over een kapperszaak aan huis. Je bent ook niet verzekerd als je iets onderneemt waarmee je lijkt op een bedrijf.

Documenten

Voor een samenvatting bekijk je het informatiedocument. Elke verzekeraar gebruikt hetzelfde document. Zo kun je heel gemakkelijk de verzekeringen vergelijken.