Naar inhoud

Modules FBTO Rechtsbijstand­verzekering

Met de rechtsbijstandverzekering van FBTO kun je kiezen uit 5 modules. Bijvoorbeeld de module Consument & Wonen of de module Verkeer. Je kiest zelf wat bij je past. Verandert je situatie? Dan kun je zelf een module aan- of uitzetten in MijnFBTO.

Keuze uit 5 modules

Kies de modules die bij je passen. Zo ben je verzekerd van juridische hulp en advies.

Modules aan- of uitzetten

Heb je de FBTO Rechtsbijstandverzekering en wil je een module aan- of uitzetten? Dat regel je zelf in MijnFBTO. Lees meer over je rechtsbijstandverzekering aanpassen.

Veelgestelde vragen

Je mag de rechtsbijstandverzekering op ieder moment afsluiten. Maar als je al een juridisch probleem hebt, dan ben je voor dit juridisch probleem niet verzekerd.

Wil je toch juridisch advies? Met LegalGuard ontvang je snel juridische hulp voor een vast laag tarief. Kijk voor meer informatie op de website van LegalGuard.

Voor schade veroorzaakt aan iemand anders ben je verzekerd met de aansprakelijkheidsverzekering. Maar heb je zelf schade? En is dat de schuld van iemand anders? Dan helpen we je om de schade terug te krijgen. Daarvoor heb je een rechtsbijstandverzekering nodig.

Nadat je een verzekering hebt afgesloten, heb je 14 dagen bedenktijd. Wil je de verzekering toch niet? Laat het ons dan binnen 14 dagen weten. Je betaalt dan niks.

Waar je verzekerd bent, is per module verschillend. Heb je schade in het verkeer? Dan ben je bijvoorbeeld wereldwijd verzekerd. Voor een onrechtmatige daad ben je ook wereldwijd verzekerd. Consumenten-, medische conflicten of conflicten op je werk of over je pensioen zijn verzekerd in de Europese Unie, Zwitserland en Noorwegen. Ook een conflict over je 2e woning is verzekerd in de Europese Unie, Zwitserland en Noorwegen. Andere conflicten over je vermogen of over fiscale zaken zijn alleen verzekerd in Nederland.

Dat kan. Maar je bent alleen verzekerd als particulier. Dat betekent dat je niet verzekerd bent als je een bedrijf, kantoor of praktijk hebt en het geschil heeft daarmee te maken. Bijvoorbeeld een geschil over een kapperszaak aan huis. Je bent ook niet verzekerd als je iets onderneemt waarmee je lijkt op een bedrijf.

Documenten

Voor een samenvatting bekijk je het informatiedocument. Elke verzekeraar gebruikt hetzelfde document. Zo kun je heel gemakkelijk de verzekeringen vergelijken.