Naar inhoud

Rechtsbijstand­verzekering aanpassen

De FBTO Rechtsbijstandverzekering stel je zelf samen. Kies de modules die bij jou passen. Je kunt kiezen uit 5 modules. Door het kiezen van de modules heb je automatisch een basisdekking. Je kunt de basisdekking niet als losse verzekering kiezen. Verandert je situatie? En wil je daardoor een module aan- of uitzetten? Dat doe je makkelijk in MijnFBTO.

Zo zet je een module aan en uit

Wil je een module van de FBTO Rechtsbijstandverzekering aan- of uitzetten? Dat regel je zelf in MijnFBTO. Dat doe je zo:

  • Log in in MijnFBTO. Of maak eerst een account aan.
  • Klik op je FBTO Rechtsbijstandverzekering.
  • Klik op de knop ‘Verzekering aanpassen’.
  • Kies de aanvullende module die je aan- of uit wilt zetten.

Soms heb je een wachttijd voor een module

Heb je een wachttijd? Dan moet je wachten voordat je recht hebt op juridische hulp. Je bent dan niet verzekerd voor een conflict dat ontstaat in de wachttijd. Je hebt 3 maanden wachttijd bij de modules Werk & Inkomen, Fiscaal & Vermogen en Consument & Wonen. Maar je bent wel direct verzekerd voor conflicten over spullen die je koopt en contracten die je sluit nadat de verzekering in gaat. Bij het kopen van een woning geldt de datum waarop je het voorlopige koopcontract tekent.

Bij de module Verkeer en Medisch heb je geen wachttijd. Dat betekent dat je vanaf de 1e dag na het afsluiten verzekerd bent.

De nieuwe module gaat meteen in

Heb je de module Medisch of Verkeer aangezet? Dan gaat deze module meteen in. Voor deze modules heb je geen wachttijd. Zet je de module Consument & Wonen, Werk & Inkomen of Fiscaal & Vermogen aan? Dan geldt eerst een wachttijd van 3 maanden. Maar je bent wel verzekerd voor nieuwe conflicten die na de ingangsdatum ontstaan. Je betaalt direct premie voor de module(s) die je aan zet.