Naar inhoud

Module Familie, Belasting & Vermogen

Heb je problemen over belastingen of beleggingen? Of een conflict in de familiesfeer? Voor juridische hulp en advies is er de module Familie, Belasting & Vermogen. Dat scheelt een hoop zorgen.

De module Familie, Belasting & Vermogen hoort bij de FBTO Rechtsbijstandverzekering.

 • Premie vanaf € 4,69 per maand
 • Bij conflict over je 2e woning
 • Bij conflict met Belastingdienst

De premie is voor 1 persoon en inclusief assurantiebelasting. Bereken je premie om te zien wat jij betaalt.

Dit verzekert de module Familie, Belasting & Vermogen

Met de module Familie, Belasting & Vermogen ben je alleen verzekerd in Nederland.
Bekijk ook de polisvoorwaarden (pdf). Daarin lees je wanneer je wel en niet verzekerd bent.

Meer verzekeren?

Kies een andere aanvullende module voor extra rechtshulp:

Wat is de module Familie, Belasting & Vermogen?

Met de module Familie, Belasting & Vermogen krijg je juridische hulp en advies bij problemen in de familiesfeer. En als je een conflict hebt over belastingen of beleggingen. Is bijvoorbeeld je bezwaarschrift afgewezen door de Belastingdienst? Of wordt je het niet eens over een erfenis? Met de module Familie, Belasting & Vermogen ben je verzekerd van juridische hulp en advies.

Ga je scheiden?

Dat is vervelend. Maar wij helpen je. Heb je de module Familie, Belasting & Vermogen minstens 1 jaar geleden afgesloten? En ben je minimaal 1 jaar getrouwd of geregistreerd partner? Dan staan de juristen van Stichting Achmea Rechtsbijstand (SAR) voor je klaar.

Goed om te weten, voor hulp bij conflicten over bijvoorbeeld belastingen, beleggingen of een erfenis ben je direct verzekerd.

Heb je rechtshulp nodig?

Je hebt een FBTO Rechtsbijstandverzekering en je meldt je conflict bij Stichting Achmea Rechtsbijstand (SAR). Hoe gaat het daarna verder? Lees meer over de rechtshulp van SAR.

Veelgestelde vragen

Je bent voor bijna alles direct verzekerd. Wel zo handig!

Je bent niet direct verzekerd voor scheidings­mediation
Een scheiding is akelig. Gelukkig kunnen we je helpen als je de module Familie, Belasting & Vermogen minstens 1 jaar geleden hebt afgesloten. En als je minimaal 1 jaar getrouwd of geregistreerd partner bent geweest.

Dat verschilt per conflict.

Je bent wereldwijd verzekerd voor:

 • schade in het verkeer
 • onrechtmatige daad

Je bent in de EU, Zwitserland en Noorwegen verzekerd voor:

 • conflicten als je iets hebt gekocht
 • medische conflicten
 • conflicten op je werk en over je pensioen
 • conflicten over je 2e woning

Je bent in Nederland verzekerd voor:

 • conflicten over je vermogen
 • conflicten over fiscale zaken

Je kunt de rechtsbijstandverzekering voor 1 persoon, 2 personen of voor 3 of meer personen afsluiten. Sluit je de verzekering af voor 3 of meer personen dan zijn alle gezinsleden verzekerd voor rechtsbijstand.

Dat kan. Maar je bent alleen verzekerd als particulier. Dat betekent dat je niet verzekerd bent als je een bedrijf, kantoor of praktijk hebt en het geschil heeft daarmee te maken. Bijvoorbeeld een geschil over een kapperszaak aan huis. Je bent ook niet verzekerd als je iets onderneemt waarmee je lijkt op een bedrijf.

Documenten

Voor een samenvatting bekijk je het informatiedocument. Elke verzekeraar gebruikt hetzelfde document. Zo kun je heel gemakkelijk de verzekeringen vergelijken.