Naar inhoud

Wachttijd voor rechtsbijstand

Sluit je de FBTO Rechtsbijstandverzekering af? Dan heb je meestal een wachttijd van 3 maanden. Je krijgt dan geen juridische hulp. Of je een wachttijd voor rechtsbijstand hebt, hangt af van je modules.

Wanneer heb je een wachttijd?

Je hebt een wachttijd van 3 maanden voor:

Dat betekent dat je in de eerste 3 maanden nog niet verzekerd bent voor zaken die onder deze modules vallen. Let op: heb je een conflict over een overeenkomst of aankoop die je hebt gedaan nĂ¡ het afsluiten van je verzekering? Dan ben je wel gewoon verzekerd.

Voor alle modules geldt: je bent niet verzekerd voor problemen die al bestonden of die je kon verwachten toen je de rechtsbijstandverzekering afsloot.

Soms rechtsbijstand zonder wachttijd

Had je een rechtsbijstandverzekering bij een andere verzekeraar en stap je over naar de FBTO Rechtsbijstandverzekering met dezelfde dekking? Dan geldt er geen wachttijd. Wil je je dekking uitbreiden? Dan kun je wel wachttijd hebben.

Heb je een rechtsbijstandverzekering afgesloten en krijg je daarna een juridisch conflict? Bijvoorbeeld over iets dat je hebt gekocht of afgesloten nadat de verzekering is afgesloten? Ook dan word je direct geholpen.

Modules zonder wachttijd

Bij deze modules heb je nooit een wachttijd:

Voor alle modules geldt: je bent niet verzekerd voor problemen die al bestonden of die je kon verwachten toen je de rechtsbijstandverzekering afsloot.