Naar inhoud

Geluk bij een ongeluk

Saskia kreeg de schrik van haar leven. Frontale botsing. Auto total loss. Gelukkig heeft ze een rechtsbijstandverzekering.
21 maart 2018

Dit is Saskia uit Zwolle, verzekerd bij FBTO en ze werkt daar ook. Saskia heeft een rechtsbijstandverzekering en die bewees laatst zijn nut. Dit is haar verhaal.

Pendelen tussen Zwolle en Leeuwarden

Voor haar werk pendelt Saskia bijna dagelijks tussen Zwolle en Leeuwarden. Niks aan de hand. Meestal zonder files, dus lekker doorrijden. Een paar maanden geleden, het was 24 oktober vorig jaar, leek ook zo’n dag. Leek...Want op de terugweg naar Zwolle, bij knooppunt Heerenveen, kreeg ze in 1 seconde de schrik van haar leven...

Tollende Seat Arosa

“Op 24 oktober reed ik naar huis, radio aan en in mijn hoofd de dag nog even doornemen. Knooppunt Heerenveen, klaverbladkruising tussen de A32 en A7. Plotseling dook een rode Seat Arosa voor me op. De chauffeur van de Seat was de macht over het stuur verloren bij de oprit van de A7 naar de A32 en tolde in tegengestelde richting op mij af. Dat ging echt in 1 seconde! Het enige wat ik kon doen was hard remmen. Het was de auto of de vangrail...”

Frontale botsing

In 1 seconde een enorme klap. “We botsten frontaal. Gelukkig was ik snel van de grootste schrik bekomen en heb de alarmlichten aangezet. Daarna snel de auto uitgestapt en richting vangrail gelopen. De bestuurder van de Seat kon haar auto alleen nog aan de rechterkant uit. De Seat zat links helemaal in elkaar. Er stopten nog wat auto’s om te helpen, daarbij werd mijn auto ook nog eens van de achterkant is aangereden. Dat kwam doordat een naderende automobilist niet had gezien dat er auto’s stilstonden.

Uiteindelijk waren er 4 auto’s betrokken bij het ongeluk. Nadat ik 112 had gebeld, kwam de politie en was er ook al snel een ambulance. Gelukkig was er geen letsel en kon de ambulance weer vertrekken. Ik kreeg later nog wel rug- en schouderklachten, daarover straks meer.”

Auto's weggesleept

De politie maakte een proces verbaal op en ondertussen kwam de sleepdienst. Die bracht de auto’s naar een schadeherstelbedrijf voor expertise. “De betrokkenen bij het ongeluk vulden de schadeformulieren in. De aansprakelijke verzekeraar regelde een taxi waarmee ik naar huis ben gebracht. En de volgende dag kreeg ik van het schadeherstelbedrijf een leenauto mee.”

Auto total loss

De auto bleek na expertise economisch total loss. “Mijn mooie auto werd gekwalificeerd als wrak, dat voelde wel even raar. Ook kreeg ik te horen dat de aanrijding niet verzekerd was. Een paar maanden eerder had ik mijn autoverzekering namelijk aangepast: van All Risk naar WA Plus. Omdat mijn auto inmiddels 7 jaar oud was. Maar dan is een aanrijding, al heeft een andere partij de schuld, dus niet verzekerd.”

Rechtsbijstand verhaalt materiële én letselschade

“Gelukkig heb ik een rechtsbijstandverzekering bij FBTO. Zij verhaalden de schade op de tegenpartij. En hebben naast de materiële schade aan de auto ook nog letselschade verhaald. Na de aanrijding bleek namelijk dat ik letsel had aan mijn rug/schouder. Dat merk je niet direct na de aanrijding, maar dat werd de dag erna duidelijk. Na verschillende behandelingen bij de fysiotherapeut is dat gelukkig weer bijgetrokken. En hoewel de schadevergoeding natuurlijk niet voldoende was voor een nieuwe auto, ben ik heel blij met mijn nieuwe bolide. Waar ik hopelijk weer veel veilige kilometers mee kan maken. Dus ja, ik ben blij met mijn rechtsbijstandverzekering. Een geluk bij een ongeluk!”

Misschien vind je dit ook interessant...