Naar inhoud
geluk bij ongeluk

Hulp na een auto-ongeluk: gelukkig wel!

Saskia krijgt de schrik van haar leven: een frontale botsing. Gelukkig helpt haar rechtsbijstands­verzekering.
14 juni 2021
Saskia reist regelmatig van Zwolle naar Leeuwarden. Haar ouders wonen in het Hoge Noorden en daar gaat ze graag even op de koffie. Meestal zonder files, dus lekker doorrijden. Dat gaat altijd goed, tot een paar maanden geleden. Op de terugweg naar Zwolle, bij knooppunt Heerenveen, kreeg ze in 1 seconde de schrik van haar leven... Haar rechtsbijstandverzekering kon gelukkig helpen.

Een auto-ongeluk!

“Op 24 oktober reed ik naar huis”, vertelt Saskia. “Ik had de radio aan en zong lekker mee. Toen ik bij Knooppunt Heerenveen aankwam, dook ineens een rode Seat Arosa voor me op. De chauffeur van de Seat was de macht over het stuur verloren bij de oprit van de A7 naar de A32 en tolde in tegengestelde richting op mij af. Dat ging echt in 1 seconde! Het enige wat ik kon doen was hard remmen. Het was de auto of de vangrail.”

Frontale botsing

In 1 seconde een enorme klap. “We botsten frontaal. Gelukkig was ik snel van de grootste schrik bekomen en heb de alarmlichten aangezet. Daarna snel de auto uitgestapt en richting vangrail gelopen. De bestuurder van de Seat kon haar auto alleen nog aan de rechterkant uit. De Seat zat links helemaal in elkaar. Er stopten nog wat auto’s om te helpen, daarbij werd mijn auto ook nog eens van de achterkant aangereden. Dat kwam doordat een naderende automobilist niet had gezien dat er auto’s stilstonden.

Uiteindelijk waren er 4 auto’s betrokken bij het ongeluk. Nadat ik 112 had gebeld, kwam de politie en was er ook al snel een ambulance. Gelukkig was er geen letsel en kon de ambulance weer vertrekken. Ik kreeg later nog wel rug- en schouderklachten, daarover straks meer.”

Auto's weggesleept

De politie maakte een proces verbaal op en ondertussen kwam de sleepdienst. Die bracht de auto’s naar een schadeherstelbedrijf. “De betrokkenen bij het ongeluk vulden de schadeformulieren in. De aansprakelijke verzekeraar regelde een taxi waarmee ik naar huis ben gebracht. En de volgende dag kreeg ik van het schadeherstelbedrijf een leenauto mee.”

Auto total loss

De auto bleek na expertise total loss. “Mijn mooie auto werd gekwalificeerd als wrak, dat voelde wel even raar. Ook kreeg ik te horen dat de aanrijding niet verzekerd was. Een paar maanden eerder had ik mijn autoverzekering namelijk aangepast: van All Risk naar WA Plus. Omdat mijn auto inmiddels 7 jaar oud was. Maar dan is een aanrijding dus niet verzekerd. Ook al heeft een andere partij de schuld.”

Rechtsbijstand voor materiële én letselschade

“Gelukkig heb ik een rechtsbijstandverzekering bij FBTO. Zij verhaalden de schade op de tegenpartij. De materiële schade aan de auto én letselschade. Na de aanrijding kreeg ik namelijk toch last van mijn rug en schouders. Dat merk je kennelijk niet direct. Na verschillende behandelingen bij de fysiotherapeut is dat gelukkig weer bijgetrokken. En hoewel de schadevergoeding natuurlijk niet voldoende was voor een nieuwe auto, ben ik heel blij met mijn nieuwe bolide. Waar ik hopelijk weer veel veilige kilometers mee kan maken. Dus ja, ik ben blij met mijn rechtsbijstandverzekering. Een geluk bij een ongeluk!”

Wil jij, net als Saskia, ook het zekere voor het onzekere nemen? Bereken je premie en je weet binnen 2 minuten wat een rechtsbijstandverzekering voor jou kost. Of lees eerst meer over rechtsbijstand in het verkeer.

Misschien vind je dit ook interessant...