Naar inhoud
Snowboarder met groene muts, blauwe jas en rode broek, op een sneeuwwitte helling en strakblauwe lucht

De voordelen van online zorgtools

Al snowboardend onderuit gaan in een hoog tempo is geen pretje. Met behulp van online zorgtools weet Daan de schade te beperken.
8 november 2022
Tijdens zijn wintersportvakantie gaat Daan keihard onderuit op de piste. In eerste instantie lijkt het mee te vallen, maar dan ontstaat er toch een vreemde plek op zijn pols. Een app schiet hem te hulp. Zo ontdekt Daan de voordelen van online zorgtools bij zijn zorgverzekering

Onderuit op de piste

Helm op, bindingen vast, handschoenen aan: daar gaat ‘ie dan. Met 100 kilometer per uur zoeft Daan de piste af op z’n snowboard. Misschien wel sneller. Bochtje hier, bochtje daar. Het gaat top! Totdat hij een onverwachte ijslaag over het hoofd ziet. Verborgen onder een dun laagje poedersneeuw. Bam! Vol onderuit.

Pijnlijke pols

“Ik schrok me rot!”, vertelt Daan. “Ondanks dat ik anders geleerd heb tijdens mijn snowboardlessen, strekte ik vol mijn armen uit. Ik ving mezelf op met mijn handen. Niet slim natuurlijk, want die kunnen mijn gewicht helemaal niet dragen.” Dat bleek, want overeind komen lukte Daan niet.

“In eerste instantie dacht ik dat het meeviel. Zo’n pijn deed het namelijk niet. Maar toen ik mezelf omhoog probeerde te duwen, merkte ik dat mijn pols geen enkel gewicht kon dragen.”

Franse dokters

Daan weet zichzelf weer staand op zijn snowboard te krijgen en rijdt voorzichtig naar beneden. “Ik moest toch die piste af, daar blijven liggen was geen optie. En nog steeds deed het weinig pijn. Pas toen ik beneden was en mijn handschoen uittrok, ontdekte ik dat mijn pols er anders uitzag.”

Er zit een dikke bult midden op zijn hand. De huid kleurt langzaam van rood naar blauw. “Dit is niet goed, dacht ik direct. Maar om in zo’n Frans wintersportdorpje nou naar de dokter te gaan… Ik spreek niet eens Frans! Nee, daar had ik geen zin in.”

Dokter op Zak

Gelukkig heeft Daan een andere optie: een dokter in zijn broekzak. “Ineens bedacht ik me dat ik voor ik naar Frankrijk reed de Dokter op Zak app  had gedownload. Slim!” Zeg dat wel, want nu had hij direct een Nederlands sprekende dokter bij de hand.

“Ik vertelde wat er was gebeurd in de chat. En stuurde een foto mee van mijn inmiddels behoorlijk opgezwollen hand. Omdat het op een zaterdag gebeurde, was ik bang dat het wel even kon duren voor ik een reactie kreeg. Maar al binnen een uur was het raak!”

Lang leve online zorgtools!

Een verpleegkundige van het Dokter op Zak team stelt Daan nog wat aanvullende vragen. De conclusie? “Het zag er naar uit dat ik mijn pols gekneusd had. Ik moest hem zoveel mogelijk omhoog houden en koelen. Belasten mocht niet meer dus snowboarden zat er helaas ook niet meer in. Balen, ook al was het de een-na-laatste dag. Ik was wel super blij dat ik zo snel geholpen werd. En niet naar een Franse dokter hoefde. Lang leve online zorgtools!

Online zorgtools: zo werkt het

Wel zo handig, een virtuele medisch deskundige die altijd in de buurt is. Je krijgt ‘em gratis als je kiest voor een FBTO Zorgverzekering. En dat is niet alles waar je als klant gebruik van mag maken. Denk bijvoorbeeld aan:

Klinkt interessant? Bekijk dan de pagina Online zorgtools. Of bereken je premie en je weet binnen 2 minuten wat je gaat betalen voor je zorgverzekering. Met online zorgtools natuurlijk.

Misschien vind je dit ook interessant...