Naar inhoud
Iemand houdt een tablet vast en tikt op het scherm

Goed voorbereid met een online EHBO-cursus

Wat als er iemand in de buurt in een levensbedreigende situatie komt? Dan kun je maar beter EHBO kennen. Zo regel je dat.
20 december 2019

Je kind krijgt een hete kop thee over zich heen. Je partner valt plotseling flauw. Of de buurman loopt een behoorlijke verwonding op tijdens het klussen. Een ongeluk zit in een klein hoekje. Dan is het wel zo fijn om te weten wat je moet doen. Een online EHBO-cursus bereid je voor op dit soort veelvoorkomende situaties. Wel zo fijn: je zorgverzekering kan deze cursus vergoeden.

Reanimeren kun je leren

Je staat rustig op de bus te wachten, net als nog 3 andere mensen. Plots grijpt degene naast je naar zijn borst. Niet lang daarna valt hij naar adem happend op de grond. Een hartstilstand! Jij en je mede-wachtende staan geschokt te kijken. Er is geen tijd te verliezen. De ene belt 112 en jij begint met reanimeren. Zo weet je kostbare minuten te besparen. Maar dan moet je natuurlijk wel weten hoe dat moet.

Verstikking verhelpen

Een andere situatie dan. Je kleine buurmeisje eet rustig een rijstwafel. Tot ze ineens hard begint te hoesten. Ze verslikt zich. Het hoesten wordt steeds heftiger, maar het stukje rijstwafel laat niet los. Je begint hard op haar rug te slaan. Ook dat lijkt niet te werken. Gelukkig weet jij wat je moet doen. Je legt haar over je been en slaat omhoog, tussen haar schouders. Na een paar keer is ze verlost van het stukje rijstwafel en kan ze weer normaal ademen.

EHBO volgen doe je zo

Verontrustende situaties waarin het er fijn is als je weet wat je moet doen. Levensreddend zelf. Best verstandig dus, EHBO leren. Vaak komt het er niet van, tijdgebrek. Druk, druk, druk. Maar een online EHBO-cursus doe je gewoon vanuit je luie stoel. Een achteraf krijg je een certificaat, zodat je kunt aantonen dat je weet wat je doet. De volgende keer dat er bij jou in de buurt een ongeluk gebeurt, kunnen ze dus gerust bij jou aankloppen.

Online EHBO-cursus vergoed krijgen

Je kunt via FBTO een vergoeding krijgen voor 2 verschillende online EHBO-cursussen: een e-learning reanimatie & AED of een e-learning EHBO. Daarnaast kun je de EHBO-cursus voor baby’s en kinderen vergoed krijgen. Deze is niet online, maar ook erg fijn als je kinderen hebt of vaak oppast. Ben je gastouder? Dan is er de speciale cursus EHBO voor Gastouders die je vergoed kunt krijgen.

Allemaal handig. Maar hoeveel kost dat dan? Bereken je premie en je weet het binnen 2 minuten. Zorg ervoor dat je de aanvullende module Zorg & Herstel kiest. Die heb je namelijk nodig om een vergoeding te krijgen voor 1 van de cursussen.

Misschien vind je dit ook interessant...