Naar inhoud
Iemand houdt een tablet vast en tikt op het scherm

Goed voorbereid met een cursus EHBO

Wat als er iemand in de buurt in een levensbedreigende situatie komt? Dan kun je maar beter EHBO kennen. Zo regel je dat.
25 oktober 2022

Je kind krijgt een hete kop thee over zich heen. Je partner valt plotseling flauw. Of de buurman loopt een behoorlijke verwonding op tijdens het klussen. Een ongeluk zit in een klein hoekje. Dan is het wel zo fijn om te weten wat je moet doen. Een cursus EHBO bereid je voor op dit soort veelvoorkomende situaties. Wel zo fijn: je zorgverzekering kan deze cursus vergoeden.

Reanimeren kun je leren

Je staat rustig op de bus te wachten, net als nog 3 andere mensen. Plots grijpt degene naast je naar zijn borst. Niet lang daarna valt hij naar adem happend op de grond. Een hartstilstand! Jij en je mede-wachtende staan geschokt te kijken. Er is geen tijd te verliezen. De ene belt 112 en jij begint met reanimeren. Zo weet je kostbare minuten te besparen. Maar dan moet je natuurlijk wel weten hoe dat moet.

Verstikking verhelpen

Een andere situatie dan. Je kleine buurmeisje eet rustig een rijstwafel. Tot ze ineens hard begint te hoesten. Ze verslikt zich. Het hoesten wordt steeds heftiger, maar het stukje rijstwafel laat niet los. Je begint hard op haar rug te slaan. Ook dat lijkt niet te werken. Gelukkig weet jij wat je moet doen. Je legt haar over je been en slaat omhoog, tussen haar schouders. Na een paar keer is ze verlost van het stukje rijstwafel en kan ze weer normaal ademen.

EHBO leren en doen? Zo werkt het!

Verontrustende situaties waarin het er fijn is als je weet wat je moet doen. Levensreddend zelf. Best verstandig dus, EHBO leren. Vaak komt het er niet van, tijdgebrek. Druk, druk, druk. Maar een online EHBO-cursus doe je gewoon vanuit je luie stoel. En achteraf krijg je een certificaat, zodat je kunt aantonen dat je weet wat je doet. De volgende keer dat er bij jou in de buurt een ongeluk gebeurt, kunnen ze dus gerust bij jou aankloppen.

50% korting op een online reanimatiecursus

Wist je dat je in slechts 1,5 uur kunt leren hoe je een leven redt? Erg belangrijk als er bijvoorbeeld iemand bewusteloos raakt. Of als er iets gebeurt met je kind. Heb je een zorgverzekering bij FBTO? Dan krijg je 50% korting op de online cursussen van onze partner Make Science Work.

Cursus EHBO volgen in de klas

Soms werkt het nét even wat beter om oefeningen in het echt te doen. Samen met anderen. Neem bijvoorbeeld een basis reanimatiecursus, waarbij je gaat oefenen op een pop. Of een cursus EHBO voor Baby’s en Kinderen. Ben je gastouder? Dan is er ook de speciale cursus EHBO voor Gastouders. Deze cursussen zijn niet online, maar wel erg fijn als je precies wilt weten hoe je moet handelen bij een ongeval.

EHBO-cursus vergoeding

Zorg ervoor dat je de aanvullende module Zorg & Herstel kiest. Die heb je namelijk nodig om een vergoeding te krijgen voor 1 van de cursussen. Welke soort cursus het beste bij je past? Dat bepaal jij! Lees daarom het hele overzicht van EHBO-cursussen die je bij FBTO vergoed kunt krijgen.

Wil je weten hoeveel dat dan kost? Bereken je premie en je weet het binnen 2 minuten.

Misschien vind je dit ook interessant...