Naar inhoud
vakantieavontuur helikopter

Jaiden ging van vakantie naar helikopter

De familie Van den Berg houdt van avontuurlijke vakanties. Maar zó avontuurlijk hoeft ook weer niet. Dit is hun verhaal.
4 oktober 2021
Van Australië tot Frankrijk en Denemarken. Waar ze ook op vakantie zijn, de familie Van den Berg uit Lisse zoekt naar avontuur. Deze keer zijn ze in Oostenrijk. En wat doe je dan? De bergen in! Lange wandelingen maken en heerlijk genieten van de ruige natuur. Klinkt fantastisch, maar helaas krijgt deze vakantie een vervelende wending. Mevrouw Van den Berg vertelt wat er gebeurde. En hoe hun reisverzekering kon helpen.

Een avontuurlijke vakantie

Het hele gezin Van den Berg geniet optimaal van hun vakantie in Oostenrijk. “De natuur is prachtig en er is genoeg te doen in het gebied waar we zaten”, vertelt mevrouw Van den Berg. Ze zijn dan ook nog lang niet klaar om naar huis te gaan en plakken er nog een weekje vakantie aan vast. “We boekten wel even een ander hotel, voor de verandering. Maar we bleven in dezelfde buurt, want we wilden graag nog een flinke wandeling door de bergen maken.”

Gebroken been in de bergen

De kinderen zijn door het dolle heen, want ook zij zijn gek op avontuur. Klimmen, springen en spelletjes doen. “Het kan ze niet gek genoeg”, knikt mevrouw Van den Berg. Vooral de kleine Jaiden is een echte enthousiasteling. “Hij vindt de snelstromende beekjes het leukste, dan springt hij van steen op steen.”

Maar door het water zijn die stenen spekglad. En dat kan nogal gevaarlijk zijn. “Ja, je voelt hem al aankomen. Jaiden gleed uit en kwam ongelukkig terecht. Ik zag meteen dat hij pijn had, ook al probeert hij zich altijd stoer te houden.” Pijn heeft hij zeker, want later blijkt zijn been op 2 plaatsen gebroken.

In de helikopter

Mevrouw Van den Berg komt meteen in actie. Ze belt de FBTO Alarmcentrale. “Ik kreeg een hele aardige man aan de lijn. Hij ging direct voor ons aan de slag en regelde een helikopter voor ons. Het verbaasde me eigenlijk hoe snel dat ging.” Die helikopter vliegt haar en haar zoon naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis. Daar krijgt Jaiden een flinke laag gips om zijn gebroken been.

Met de ambulance naar huis

Naar huis in de auto kan dan niet meer, want Jaiden moet zijn been recht en zo stil mogelijk houden. “Dat ging niet in die volgepropte kar van ons”, lacht mevrouw Van den Berg. Daarom moet Jaiden met de ambulance. Ook dat regelt de FBTO Alarmcentrale voor ze. “Toen moest ik ze dus nog een keer bellen. Maar ze herkenden me direct dus ik hoefde het verhaal niet eens nog een keer te vertellen. Heel fijn!”

Thuis revalideren

Eenmaal thuis, realiseert het gezin pas wat er allemaal is gebeurt. Jaiden is nog bijna een jaar bezig met de revalidatie. “Dat was wel even heftig, maar gelukkig gaat het inmiddels weer helemaal goed. We zijn blij dat we zo goed geholpen zijn, jullie betrokkenheid vergeet ik nooit meer!”

Wel zo handig dus, een reisverzekering. Zo word je snel en goed geholpen als je medische zorg nodig hebt in het buitenland. Een prettig gevoel. Bereken je premie en je weet binnen 2 minuten wat dit kost. Afsluiten kan direct online. Snel geregeld!

Misschien vind je dit ook interessant...