Naar inhoud

Omgevingsbediening

Met je FBTO Zorgverzekering kun je een vergoeding krijgen voor omgevingsbediening. Dit is apparatuur die bijvoorbeeld helpt bij het openen of sluiten van ramen, deuren en gordijnen. Of bij het aan- en uitzetten van apparaten, zoals je televisie en telefoon. 

De vergoeding in het kort

Snel weten hoe het zit? Bekijk je vergoeding hieronder.
2024
Basisverzekering
Ja
Aanvullende module
Nee
Eigen risico
Alleen als je kiest voor een leverancier zonder contract
Eigen bijdrage
Nee
Verwijzing nodig
Ja, van je neuroloog of revalidatiearts
Toestemming nodig
Ja

100% vergoed bij zorgverlener met contract

Dat is een zorgverlener waar we afspraken mee hebben. Je vindt onze gecontracteerde zorgverleners in de Zorgzoeker. Bij een zorgverlener zonder contract krijg je meestal minder vergoed

Veelgestelde vragen

Mensen die problemen hebben met het gebruik van hun armen en handen kunnen een vergoeding krijgen voor apparatuur voor omgevingsbediening.

Goed om te weten, bij een gecontracteerde leverancier leen je de apparatuur. Bij een niet-gecontracteerde leverancier koop je het.

Neem voor reparatie of vervanging contact op met je leverancier. Goed om te weten, je gebruikt je hulpmiddel minimaal 5 jaar. Heb je eerder een nieuw hulpmiddel nodig? Dan moet je leverancier eerst toestemming aanvragen. 
 

Je betaalt alleen eigen risico als je kiest voor een leverancier zonder contract.

Nee, je betaalt geen eigen bijdrage.

Je kunt naar een leverancier voor communicatiehulpmiddelen. In onze Zorgzoeker vind je de leveranciers waarmee wij een contract hebben.

Ja, vraag een verwijzing aan je behandelend medisch specialist (neuroloog of revalidatiearts).

Ja, je hebt toestemming nodig. Bespreek met je leverancier wie dit regelt. Moet je het zelf doen? Gebruik dan het online aanvraagformulier.

Lees de voorwaarden

Het vergoedingenoverzicht geeft een samenvatting van de voorwaarden. Je kunt hieraan geen rechten ontlenen. De polisvoorwaarden en de reglementen die hierbij horen, bepalen de vergoeding waar je recht op hebt.
De vergoeding in andere jaren vind je in de polisvoorwaarden van 202320222021.

Zo werkt de FBTO Zorg app

De FBTO Zorg app kan méér dan zorgnota's declareren alleen. Bekijk de video en ontdek alle voordelen!