Naar inhoud

Medisch specialis­tische revalidatie

Moet je revalideren? Met een FBTO Zorgverzekering (basisverzekering) krijg je een vergoeding voor revalidatie.

De vergoeding in het kort

Snel weten hoe het zit? Bekijk je vergoeding hieronder. Meer informatie vind je in de veelgestelde vragen.

2023
Basisverzekering
Ja
Aanvullende module
Nee
Eigen risico
Ja
Verwijzing nodig
Ja
Toestemming nodig
Ja

Wat is revalidatie?

Wanneer je gaat revalideren, leer je na een ongeluk of ziekte weer goed functioneren. Je krijgt deeltijd- of dagbehandelingen. Soms word je voor behandelingen in een zorgcentrum, revalidatiecentrum of ziekenhuis opgenomen.

Hoeveel krijg je vergoed?

Hoeveel je vergoed krijgt, hangt af van de basisverzekering die je hebt. En of wij een contract hebben met de zorgverlener. In de tabel zie je hoeveel je vergoed krijgt:
FBTO Basis
FBTO Basis Plus
FBTO Basis Vrij
Zorgverlener met contract
100%
100%
100%
Zorgverlener zonder contract
65%*
75%*
100%**

* Van het gemiddeld gecontracteerde tarief
** Van het marktconforme of wettelijke tarief

De zorgverleners met een contract vind je met de FBTO Zorgzoeker. Ga je naar een zorgverlener waar wij geen contract mee hebben? Bekijk dan de maximale tarieven die wij vergoeden.

Veelgestelde vragen

De basisverzekering vergoedt onderzoeken en behandelingen in een zorgcentrum, revalidatiecentrum of ziekenhuis.

Het verblijf duurt maximaal 1095 dagen. Verblijf je ook in een (psychiatrisch) ziekenhuis of 1e lijns verblijf? Dan telt dit verblijf ook mee bij het berekenen van deze 1.095 dagen. Je kunt het verblijf maximaal 30 dagen onderbreken. Is een verblijf niet nodig? Dan krijg je deeltijd- of dagbehandeling.

De vergoeding is voor mensen waarvoor revalidatie de beste manier is om de handicap te voorkomen, verminderen of overwinnen. Je handicap ontstaat door een stoornis of beperking waardoor je niet goed kunt bewegen. Of je hebt een aandoening van het centrale zenuwstelsel waardoor je beperkt bent in je communicatie, begrip of gedrag. Met revalidatie kun je je zelfstandigheid terugkrijgen of behouden.

Bekijk ook de vergoeding in 2022.

Ja, je hebt eigen risico.

Nee, je hebt geen eigen bijdrage.

Je kunt naar een zorgcentrum, revalidatiecentrum of ziekenhuis. Je vindt gecontracteerde zorgverleners in de FBTO Zorgzoeker, zoek op de term revalidatie en maak vervolgens je keuze.

Je hebt een verwijzing nodig van een huisarts, bedrijfsarts, specialist ouderengeneeskunde, arts verstandelijk gehandicapten, physician assistant, jeugdarts of medisch specialist.

Een specialist ouderengeneeskunde mag je een verwijzing geven voor geriatrische revalidatie die je thuis krijgt. Je moet dan eerst wel een geriatrisch assessment hebben gehad.

Ja, je hebt vooraf toestemming nodig als je zorg wilt van een niet-gecontracteerde zorgverlener. Je zorgverlener vraagt toestemming voor je aan.

Lees de voorwaarden

Het vergoedingenoverzicht geeft een samenvatting van de voorwaarden. Je kunt hieraan geen rechten ontlenen. De polisvoorwaarden en de reglementen die hierbij horen, bepalen de vergoeding waar je recht op hebt.
De vergoeding in andere jaren vind je in de polisvoorwaarden van 20222021, of 2020.

Zo werkt de FBTO Zorg app

De FBTO Zorg app kan méér dan zorgnota's declareren alleen. Bekijk de video en ontdek alle voordelen!