Naar inhoud

Badplank

Een badplank is een speciale plank die je over het bad legt. Hiermee kun je gemakkelijker in en uit bad stappen. En je kunt erop zitten als je je in bad doucht. Met de FBTO Zorgverzekering kun je een vergoeding krijgen.

De vergoeding in het kort

Snel weten hoe het zit? Bekijk je vergoeding hieronder. Meer informatie vind je in de veelgestelde vragen.
2024
Basisverzekering
Ja
Aanvullende module
Nee
Eigen risico
Alleen als je naar een leverancier zonder contract gaat
Eigen bijdrage
Nee

100% vergoed bij zorgverlener met contract

Dat is een zorgverlener waar we afspraken mee hebben. Je vindt onze gecontracteerde zorgverleners in de Zorgzoeker. Bij een zorgverlener zonder contract krijg je meestal minder vergoed

Veelgestelde vragen

Je krijgt een vergoeding voor een badplank als je deze korter dan 26 weken nodig hebt.

Heb je de badplank langer dan 26 weken nodig? Dan krijg je misschien een vergoeding via de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Ga hiervoor naar het Wmo-loket van je gemeente.

Bekijk ook de vergoeding in 2023.

Neem dan contact op met de leverancier van je hulpmiddel.

Je betaalt alleen een eigen risico als je naar een leverancier zonder contract gaat.

Je hebt geen eigen bijdrage.

Je bestelt je hulpmiddelen makkelijk en veilig online bij een medische speciaalzaak. Naar welke leverancier je kunt, hangt af van de basisverzekering die je hebt.

FBTO Basis

Je bestelt je hulpmiddelen bij Medipoint . Ga je naar een andere leverancier? Dan vergoeden we tot maximaal 65% van het tarief dat we gemiddeld betalen aan zorgverleners waarmee we een contract hebben.

FBTO Basis Plus

Je kunt je hulpmiddelen bestellen bij verschillende leveranciers. We hebben met veel leveranciers afspraken gemaakt. Je vindt ze in de FBTO Zorgzoeker. Hebben we geen contract met je leverancier? Dan vergoeden we tot maximaal 75% van het tarief dat we gemiddeld betalen aan zorgverleners waarmee we een contract hebben.

FBTO Basis Vrij

Je kiest zelf waar je je hulpmiddelen wilt bestellen. Maar met veel leveranciers maken wij afspraken over de kwaliteit, bereikbaarheid en de prijs van de zorg. Ga je naar een van deze leveranciers? Dan weet je zeker dat ze voldoen aan onze kwaliteitseisen. Je vindt ze in de FBTO Zorgzoeker.

Goed om te weten, ga je naar een leverancier waarmee we een contract hebben? Dan leen je je hulpmiddel. Ga je naar een niet-gecontracteerde leverancier, dan koop je het hulpmiddel.

Je mag rechtstreeks contact opnemen met een zorgverlener. 

Je hebt vooraf toestemming nodig als je kiest voor een leverancier waarmee we geen contract hebben.

Lees de voorwaarden

Het vergoedingenoverzicht geeft een samenvatting van de voorwaarden. Je kunt hieraan geen rechten ontlenen. De polisvoorwaarden en de reglementen die hierbij horen, bepalen de vergoeding waar je recht op hebt.
De vergoeding in andere jaren vind je in de polisvoorwaarden van 20232022, of 2021.

Zo werkt de FBTO Zorg app

De FBTO Zorg app kan méér dan zorgnota's declareren alleen. Bekijk de video en ontdek alle voordelen!