Naar inhoud

Ringleiding, FM- en bluetooth apparatuur

Ben je slechthorend? Met de FBTO Zorgverzekering krijg je een vergoeding voor een ringleiding, infrarood, FM- en bluetooth apparatuur en streamers.

De vergoeding in het kort

Snel weten hoe het zit? Bekijk je vergoeding hieronder. Meer informatie vind je in de veelgestelde vragen.

2023
Basisverzekering
Ja
Aanvullende module
Nee
Eigen risico
Ja
Verwijzing nodig
Ja
Toestemming nodig
Ja

Wat is een ringleiding, FM- en bluetooth apparatuur?

Deze apparaten verbinden je draadloos met jouw tv, radio of telefoon. Je hoort het geluid rechtsreeks in je hoortoestel of een koptelefoon.

Hoeveel krijg je vergoed?

Hoeveel je vergoed krijgt, hangt af van de basisverzekering die je hebt. En of wij een contract hebben met de zorgverlener. In de tabel zie je hoeveel je vergoed krijgt:
FBTO Basis
FBTO Basis Plus
FBTO Basis Vrij
Zorgverlener met contract
100%
100%
100%
Zorgverlener zonder contract
65%*
75%*
100%**

* Van het gemiddeld gecontracteerde tarief
** Van het marktconforme of wettelijke tarief

De zorgverleners met een contract vind je met de FBTO Zorgzoeker. Ga je naar een zorgverlener waar wij geen contract mee hebben? Bekijk dan de maximale tarieven die wij vergoeden.

Veelgestelde vragen

Je krijgt een systeem dat je helpt om de deurbel, televisie, radio en telefoon te gebruiken. De vergoeding is voor mensen met gehoorproblemen en ernstig oorsuizen.

Ga voor een nieuw apparaat naar de leverancier
Je gebruikt de ringleiding, infrarood, FM- en bluetooth apparatuur minimaal 5 jaar. Heb je een nieuwe nodig? Ga dan voor een nieuw apparaat naar de leverancier. Heb je eerder een nieuw apparaat nodig? Dan vraagt de leverancier eerst toestemming aan bij ons.

Bekijk ook de vergoeding in 2022.

De tv, radio, telefoon of deurbel zelf.

Ja, je betaalt eigen risico.

Nee, je hebt geen eigen bijdrage.

Je kunt naar een leverancier die hoortoestellen en hoorhulp­middelen levert. Je vindt de gecontracteerde zorgverleners in onze FBTO Zorgzoeker.

Ja, je hebt een verwijzing nodig. In deze aanvraag staat waarom je het hulpmiddel nodig hebt. Een audiogram laat zien wat je wel en niet hoort. Vraag dit aan bij je KNO-arts, audiologisch centrum of Triage audicien. Met deze aanvraag kun je rechtstreeks naar een leverancier. Hij beoordeelt je aanvraag.

Ja, je hebt vooraf toestemming nodig als je kiest voor een leverancier gaat waarmee we geen contract hebben. Ook moet deze niet-gecontracteerde leverancier gecertificeerd zijn door de Stichting Audicienregister (StAr) of SEMH-AUD.

Lees de voorwaarden

Het vergoedingenoverzicht geeft een samenvatting van de voorwaarden. Je kunt hieraan geen rechten ontlenen. De polisvoorwaarden en de reglementen die hierbij horen, bepalen de vergoeding waar je recht op hebt.
De vergoeding in andere jaren vind je in de polisvoorwaarden van 20222021, of 2020.

Zo werkt de FBTO Zorg app

De FBTO Zorg app kan méér dan zorgnota's declareren alleen. Bekijk de video en ontdek alle voordelen!