Naar inhoud

Ondersteek

Kun je niet uit bed om naar het toilet te gaan? Met de FBTO Zorgverzekering kun je een vergoeding krijgen voor een ondersteek.

De vergoeding in het kort

Snel weten hoe het zit? Bekijk je vergoeding hieronder. Meer informatie vind je in de veelgestelde vragen.

2024
Basisverzekering
Ja
Aanvullende module
Nee
Eigen risico
Als je naar een leverancier zonder contract gaat
Toestemming nodig
Als je naar een leverancier zonder contact gaat

100% vergoed bij zorgverlener met contract

Dat is een zorgverlener waar we afspraken mee hebben. Je vindt onze gecontracteerde zorgverleners in de Zorgzoeker. Bij een zorgverlener zonder contract krijg je meestal minder vergoed

Veelgestelde vragen

Je krijgt een ondersteek voor maximaal 26 weken
De vergoeding is voor mensen die niet uit bed kunnen om naar het toilet te gaan. En die korter dan 26 weken een ondersteek nodig hebben.

Je leent de ondersteek als je naar een gecontracteerde leverancier gaat. Je koopt de ondersteek als je naar een leverancier zonder contract gaat.

Heb je de ondersteek langer nodig dan 26 weken?
Dan krijg je misschien een vergoeding via de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Ga naar het Wmo-loket van je gemeente.

Bekijk ook de vergoeding in 2023.

Neem dan contact op met de leverancier van je ondersteek.

Je betaalt alleen een eigen risico als je naar een leverancier zonder contract gaat.

Nee, je hebt geen eigen bijdrage.

Je bestelt je hulpmiddelen makkelijk en veilig online bij een medische speciaalzaak. Naar welke leverancier je kunt, hangt af van de basisverzekering die je hebt.

FBTO Basis

Je bestelt je hulpmiddelen bij Medipoint. Ga je naar een andere leverancier? Dan vergoeden we tot maximaal 65% van het tarief dat we gemiddeld betalen aan zorgverleners waarmee we een contract hebben.

FBTO Basis Plus

Je kunt je hulpmiddelen bestellen bij verschillende leveranciers. We hebben met veel leveranciers afspraken gemaakt. Je vindt ze in de FBTO Zorgzoeker. Goed om te weten: hebben we geen contract met je leverancier? Dan vergoeden we tot maximaal 75% van het tarief dat we gemiddeld betalen aan zorgverleners waarmee we een contract hebben.

FBTO Basis Vrij

Je kiest zelf waar je je hulpmiddelen wilt bestellen. Maar met veel leveranciers maken wij afspraken over de kwaliteit, bereikbaarheid en de prijs van de zorg. Ga je naar een van deze leveranciers? Dan weet je zeker dat ze voldoen aan onze kwaliteitseisen. Je vindt ze in de FBTO Zorgzoeker.

Goed om te weten, ga je naar een leverancier waar we een contract mee hebben? Dan leen je je hulpmiddel. Ga je naar een niet-gecontracteerde leverancier, dan koop je.

Nee, je mag rechtstreeks contact opnemen met een zorgverlener.

Je hebt vooraf toestemming nodig als je kiest voor een leverancier gaat waarmee we geen contract hebben.

Lees de voorwaarden

Het vergoedingenoverzicht geeft een samenvatting van de voorwaarden. Je kunt hieraan geen rechten ontlenen. De polisvoorwaarden en de reglementen die hierbij horen, bepalen de vergoeding waar je recht op hebt.
De vergoeding in andere jaren vind je in de polisvoorwaarden van 20232022, of 2021.

Zo werkt de FBTO Zorg app

De FBTO Zorg app kan méér dan zorgnota's declareren alleen. Bekijk de video en ontdek alle voordelen!