Naar inhoud

Spoedeisende tand­zorg in het buiten­land

Je krijgt in het buitenland een ongeval en moet met spoed naar een tandarts. Je kunt niet wachten tot je thuis bent. Heb je een FBTO Zorgverzekering en met de module Zorg in het buitenland (Europa of Wereld)? Dan kun je een vergoeding krijgen voor spoedeisende tandzorg in het buitenland. 

De vergoeding in het kort

Snel weten hoe het zit? Bekijk je vergoeding hieronder. Meer informatie vind je in de veelgestelde vragen.

2024
Basisverzekering
Nee
Aanvullende module
Zorg in het buitenland
Eigen risico
Nee

Veelgestelde vragen

De module Zorg in het buitenland vergoedt maximaal€ 500,- voor een tandheelkundige behandeling. De vergoeding is per kalenderjaar, per verzekerde. Je krijgt een vergoeding voor pijnbestrijding en het nemen van noodvoorzieningen.

Goed om te weten, je krijgt alleen een vergoeding voor een spoedeisende behandeling. Je moet kunnen laten zien dat je thuis nog niet wist dat je in het buitenland een behandeling nodig zou hebben. 

Bekijk ook de vergoeding in 2023.

Je betaalt voor een vergoeding uit de aanvullende module geen eigen risico.

Nee, je hebt geen eigen bijdrage.

Je kunt bij iedere tandarts in het buitenland terecht. Neem na de spoedbehandeling de originele nota van de tandarts mee. De nota heb je nodig voor de vergoeding.

Bel altijd direct, maar in elk geval binnen 3 dagen, na het bezoek aan de tandarts met de FBTO Alarmcentrale. Je kunt 24/7 bellen met +31 (0)58 234 56 50.

Je mag rechtstreeks contact opnemen met een zorgverlener. 

Nee, je hoeft vooraf geen toestemming aan te vragen.

De module Zorg in het buitenland kun je direct aanzetten als je de FBTO Zorgverzekering afsluit. Maar je kunt de module ook later in het jaar aanzetten wanneer het jou uitkomt. De module gaat dan in op de 1e van de volgende maand. Zet je bijvoorbeeld in maart een module aan? Dan gaat de module 1 april in. Je kunt vanaf 1 april de module gebruiken. Dan ga je dus ook premie betalen.

Lees de voorwaarden

Het vergoedingenoverzicht geeft een samenvatting van de voorwaarden. Je kunt hieraan geen rechten ontlenen. De polisvoorwaarden en de reglementen die hierbij horen, bepalen de vergoeding waar je recht op hebt.
De vergoeding in andere jaren vind je in de polisvoorwaarden van 20232022, of 2021.

Zo werkt de FBTO Zorg app

De FBTO Zorg app kan méér dan zorgnota's declareren alleen. Bekijk de video en ontdek alle voordelen!