Naar inhoud

Training mindfulness

Heb je een FBTO Zorgverzekering (basisverzekering) met de module Zorg & Herstel? Dan kun je een vergoeding krijgen voor een training mindfulness.

Wat is een training mindfulness?

Bij mindfulness leer je om te gaan met stress. Het verhoogt je zelfkennis en zorgt ervoor dat je beter in balans blijft.

Wat vergoedt de basisverzekering in 2021?

Vanuit de basisverzekering is er geen vergoeding voor mindfulness. Je krijgt wel een vergoeding vanuit de aanvullende module Zorg & Herstel.

Heb ik een verwijzing nodig?

Je hebt geen verwijzing nodig.

Wat vergoedt de aanvullende module Zorg & Herstel?

In totaal krijg je met de module Zorg & Herstel maximaal € 150,- vergoed voor de kosten van een mindfulness training. De vergoeding is per kalenderjaar, per verzekerde.

Deze training moet gegeven worden door een trainer die is aangesloten bij de Vereniging Mindfulness Based trainers in Nederland en Vlaanderen (VMBN) Meer over deze vereniging lees je op www.vmbn.nl. Ga je naar een trainer die niet is aangesloten bij de VMBN? Dan krijg je geen vergoeding.

Let op: onze aanvullende module Zorg & Herstel heeft een maximale vergoeding van €750,- per kalenderjaar. Heb je dit jaar al eerder zorg gebruikt uit de module? Dan kan het zijn dat je het maximum bedrag, of een deel van het maximum bedrag hebt opgemaakt.

Wanneer kan ik de module aanzetten?

De module Zorg & Herstel kies je tegelijk met de basisverzekering per 1 januari. De module blijft aan staan tot en met 31 december.

Waar kan ik naar toe?

Je kunt terecht bij een trainer die lid is van de VMBN.

Heb ik eigen risico?

Nee, je betaalt geen eigen risico.

Wat zijn de voorwaarden voor 2021?

Het vergoedingenoverzicht geeft een samenvatting van de voorwaarden. Je kunt hieraan geen rechten ontlenen. De polisvoorwaarden en de reglementen die hierbij horen, bepalen de vergoeding waar je recht op hebt.
De voorwaarden voor andere jaren vind je in de polisvoorwaarden van 2020 of 2019.