Naar inhoud

Second opinion

Voor een second opinion krijg je een vergoeding met een FBTO Zorgverzekering (basisverzekering). Heb je daarnaast de module Zorg & Herstel aanstaan? Dan heb je ook recht op een vergoeding van een second opinion bij Royal Doctors.

Wat is een second opinion?

Met een second opinion laat je een door je arts gestelde diagnose of voorgestelde behandeling opnieuw beoordelen. Je arts kan hier ook zelf om vragen.

Is een second opinion voor jou een stap te ver? Bekijk je mogelijkheden met Tweede arts online.

Wat wordt vergoed vanuit de basisverzekering in 2021?

Vanuit de basisverzekering heb je recht op vergoeding van een second opinion. Een 2e onafhankelijke arts voert de nieuwe beoordeling uit. Deze arts moet hetzelfde specialisme hebben of werkzaam zijn in hetzelfde vakgebied als de eerste arts. Je kunt zelf vragen om een second opinion. Je arts kan hier ook zelf om vragen.

Hebben wij een contract met je zorgverlener? 

Hoeveel je vergoed krijgt hangt af van de polis die je hebt. En van wie je de zorg krijgt. Je krijgt minder vergoed bij een zorgverlener zonder contract. Je vindt de zorgverleners met wie wij een contract hebben met de FBTO Zorgzoeker.

Zorgverlener met contract:
  • Restitutiepolis: 100% vergoeding
  • Naturapolis: 100% vergoeding

Zorgverlener zonder contract:

  • Restitutiepolis: 100% vergoeding van het wettelijke maximale tarief (WMG-tarief) of als dat er niet is 100% van het marktconforme tarief
  • Naturapolis: 75% vergoeding van het gemiddeld door ons gecontracteerd tarief
Bekijk de maximale tarieven die wij vergoeden bij een zorgverlener zonder contract.

Wat vergoedt de aanvullende module Zorg & Herstel? 

Vanuit de module Zorg & Herstel heb je recht op vergoeding van een second opinion bij Royal Doctors. Wij vergoeden de kosten van een second opinion door Royal Doctors. De second opinion wordt uitgevoerd door een (internationale) specialist uit het netwerk van Royal Doctors. De beoordeling vindt plaats op basis van je bestaande medisch dossier. Je wordt niet fysiek door een specialist van Royal Doctors onderzocht. 

Een second opinion door Royal Doctors vraag je telefonisch aan bij het FBTO Zorgteam op telefoonnummer 058 - 234 51 30. 

Heb ik eigen risico?

Ja, je betaalt eigen risico. Wanneer je gebruikmaakt van de second opinion via Royal Doctors uit de aanvullende module, betaal je geen eigen risico.

Wat zijn de voorwaarden voor 2021?

Het vergoedingenoverzicht geeft een samenvatting van de voorwaarden. Je kunt hieraan geen rechten ontlenen. De polisvoorwaarden en de reglementen die hierbij horen, bepalen de vergoeding waar je recht op hebt.
De voorwaarden voor andere jaren vind je in de polisvoorwaarden van 2020 of 2019.