Naar inhoud

Orthodontie (beugel)

Heb je een FBTO Zorgverzekering en de module Gezichtszorg & Orthodontie aanstaan? En is de verzekerde niet ouder dan 18 jaar? Dan krijg je een vergoeding voor orthodontie.

Wat is orthodontie?

Een ander woord voor orthodontie is een beugel. Met een beugel wordt de stand van het gebit verbeterd.

Wat vergoedt de basisverzekering in 2021?

Vanuit de basisverzekering krijg je geen vergoeding voor orthodontie. Je kunt wel een vergoeding krijgen voor orthodontie in bijzondere gevallen.

Wat vergoedt de aanvullende module Gezichtszorg & Orthodontie?

Met de aanvullende module Gezichtszorg & Orthodontie krijg je een vergoeding voor de kosten van een beugel (orthodontie) tot maximaal € 500,- per kalenderjaar. De vergoeding is voor verzekerden tot 18 jaar.

Wanneer kan ik de module aanzetten?

De module Gezichtszorg & Orthodontie kies je tegelijk met de basisverzekering per 1 januari. De module blijft aan staan tot en met 31 december.

Wat vergoeden we niet?

Wij vergoeden geen kosten voor orthodontie voor verzekerden vanaf 18 jaar. En ben je je beugel kwijt? Of is je beugel beschadigd doordat je onvoorzichtig bent geweest? Dan krijg je geen vergoeding. Op de rekening van de orthodontist zie je dan code F811 staan.

Heb ik een verwijzing nodig?

Je kunt zonder verwijzing een afspraak maken.

Waar kan ik naar toe?

Je kunt naar elke orthodontist of een tandarts. Vind een orthodontist of tandarts bij in de buurt op Zorgkaart Nederland. 

Goed om te weten: bij FBTO heb je geen wachttijd voor orthodontie. Je kunt meteen bij de orthodontist terecht.

Heb ik eigen risico?

Nee, je betaalt voor een vergoeding uit de aanvullende module geen eigen risico.

Wat zijn de voorwaarden voor 2021?

Het vergoedingenoverzicht geeft een samenvatting van de voorwaarden. Je kunt hieraan geen rechten ontlenen. De polisvoorwaarden en de reglementen die hierbij horen, bepalen de vergoeding waar je recht op hebt.
De voorwaarden voor andere jaren vind je in de polisvoorwaarden van 2020 of 2019.