Naar inhoud

Fronttand­vervanging

Met een FBTO Zorgverzekering (basisverzekering)  krijg je onder voorwaarden een vergoeding voor een fronttand­vervanging. De vergoeding is voor verzekerden tot 23 jaar.

Wat is een fronttandvervanging ?

Bij een fronttandvervanging worden 1 of meer ontbrekende, blijvende snij- of hoektanden vervangen.

Wat vergoedt de basisverzekering in 2021?

Heb je 1 of meer ontbrekende, blijvende snij- of hoektanden die vervangen moeten worden? Bijvoorbeeld omdat deze tanden niet zijn aangelegd? Of omdat het ontbreken ervan het directe gevolg is van een ongeval? En is deze indicatie aantoonbaar voor het 18e jaar gesteld? Dan heb je recht op tandvervangende hulp met niet-plastische materialen. Dit zijn onder andere een vaste brug, etsbrug/plakbrug of kroon op implantaten en het aanbrengen van tandheelkundige implantaten in het front.

Hebben wij een contract met je zorgverlener?

Hoeveel je vergoed krijgt hangt af van de polis die je hebt. En van wie je de zorg krijgt. Je krijgt minder vergoed bij een zorgverlener zonder contract. Je vindt de zorgverleners met wie wij een contract hebben met de FBTO Zorgzoeker.

Zorgverlener met contract:

  • Restitutiepolis: 100% vergoeding
  • Naturapolis: 100% vergoeding

Zorgverlener zonder contract: 

  • Restitutiepolis: 100% vergoeding van het NZa-tarief
  • Naturapolis: 100% vergoeding van het NZa-tarief

Bekijk de maximale tarieven (pdf) die wij vergoeden bij een zorgverlener zonder contract.

Waar kan ik naar toe?

De behandeling moet worden uitgevoerd door een tandarts of kaakchirurg. Je vindt de zorgverleners met wie wij een contract hebben in de FBTO Zorgzoeker.

Heb ik een verwijzing nodig?

Gaat een kaakchirurg je behandelen? Dan heb je een verwijzing nodig van je tandarts of tandartsspecialist.

Heb ik vooraf toestemming nodig?

Wij moeten je vooraf toestemming geven voor de behandeling. Bij je aanvraag voor toestemming moet een behandelplan met kostenbegroting en beschikbare röntgenfoto’s zitten. Het behandelplan moet zijn opgesteld door je tandarts of kaakchirurg. Lees meer over toestemming aanvragen.

Heb ik eigen risico?

Ja, je betaalt eigen risico als je 18 jaar of ouder bent.

Wat zijn de voorwaarden voor 2021?

Het vergoedingenoverzicht geeft een samenvatting van de voorwaarden. Je kunt hieraan geen rechten ontlenen. De polisvoorwaarden en de reglementen die hierbij horen, bepalen de vergoeding waar je recht op hebt.
De voorwaarden voor andere jaren vind je in de polisvoorwaarden van 2020 of 2019.