Naar inhoud

Zorgverzekering afsluiten

Bij FBTO kies je zelf je zorgverzekering met de aanvullende modules die jij nodig hebt. En houd je grip op je zorgkosten.

  • Bepaal wanneer je premie betaalt
  • Korting bij vrijwillig eigen risico
  • Betaal eigen risico in termijnen

Stel zelf je zorgverzekering samen

Met de naturapolis kun je bij veel gecontracteerde zorgverleners terecht. Liever een restitutiepolis? Zet dan de optie Vrije keuze zorgverlener aan. Goed om te weten: je kunt in 2021 met de basisverzekering bij alle 76 ziekenhuizen in Nederland terecht. Wat je ook kiest: we stellen geen medische vragen en accepteren iedereen. En er zijn geen wachttijden voor vergoedingen. 
Voor iedereen geldt in 2021 een verplicht eigen risico van € 385,-. Met een vrijwillig eigen risico kun je dit verhogen. Je krijgt dan korting op je premie.

Kies de modules voor je zorgverzekering

De basisverzekering vergoedt niet alles. Voor vergoeding van extra zorg kies je uit onze aanvullende modules bij het afsluiten van je zorgverzekering.
* De premie is afhankelijk van je leeftijd. Bereken je premie om te zien wat jij betaalt.

Extra zorg nodig tijdens het jaar?

Toch extra zorg verzekeren? Dat kan! Zet bijvoorbeeld Zorg in het buitenland aan als we in de loop van 2021 weer reisplannen mogen maken. Tijdens het jaar kun je deze aanvullende modules aanzetten:

* De premie is afhankelijk van je leeftijd. Bereken je premie om te zien wat jij betaalt.
Bekijk ook het informatiedocument. Of bekijk vergelijkbare basisverzekeringen van Achmea.

Vergoedingen

Heb je een behandeling nodig? Of zoek je een vergoeding? Bekijk hier wat je vergoed krijgt.

Als je zorg nodig hebt

Dan wil je snel geholpen worden. En weten waar je aan toe bent. Wij zijn duidelijk in wat je kunt verwachten.

Bij wie kun je terecht?

Heeft je zorgverlener een contract met ons? En is de zorg verzekerd? Dan krijg je de maximale vergoeding.  Ga naar de Zorgzoeker

De juiste zorg vinden

Wachtlijstbemiddeling, keuze zorgverlener, second opinion of behandeling in het buitenland? Het FBTO Zorgteam helpt. Meer over het Zorgteam

Grip op je zorgkosten

Zorgkosten: eigen risico en soms eigen bijdrage. Houd grip op je kosten met onze services zoals gespreid betalen eigen risico.    Meer over zorgkosten betalen

Declaratie zorgnota

Krijg je zelf een rekening van je zorgverlener? Je zorgkosten declareren doe je met onze  FBTO Zorgapp of in MijnFBTO. Meer over declareren

Veelgestelde vragen

Ja, bij FBTO kun je altijd zelf je zorgverlener kiezen. Wat je vergoed krijgt, is wel afhankelijk van de verzekering die je hebt gekozen. Heb je een basisverzekering (naturapolis)? Dan krijg je 100% vergoed bij de zorgverleners waarmee we een contract hebben. Geen zorgen, we hebben een ruime keuze aan zorgverleners dus er is altijd wel een bij jou in de buurt. Bekijk in de FBTO Zorgzoeker waar je terecht kunt.

Wil je naar een zorgverlener zonder contract? Dan krijg je 75% vergoed van het bedrag dat we gemiddeld betalen aan zorgverleners met een contract. Is je behandeling duurder? Dan betaal je het verschil zelf.

Heb je een basisverzekering met de optie Vrije keuze zorgverlener (restitutiepolis)? Dan krijg je altijd 100% vergoed van het wettelijke of marktconforme tarief.

Nee, bij de FBTO Zorgverzekering is geen medische selectie, we stellen geen vragen over je gezondheid en accepteren iedereen. Ook zijn er zijn geen wachttijden voor vergoedingen. 

Voor vergoedingen uit de basisverzekering heb je niet opnieuw toestemming nodig. Wij nemen de machtiging over. Stuur ons wel de toestemming-machtiging van je huidige verzekeraar.

Gaat het om een vergoeding uit de aanvullende verzekering waar vooraf toestemming voor nodig is? Vraag dan toestemming voor de behandeling aan FBTO.

Nee, je eigen risico geldt alleen voor de basisverzekering. Lees meer over je eigen risico.

Het coronavirus, COVID-19, roept bij veel mensen vragen op. Bijvoorbeeld als je denkt dat je besmet bent. Of juist besmetting wilt voorkomen. Het antwoord op de meest gestelde vragen lees je in de blog over het coronavirus en je zorgverzekering.

Inspirerende klantverhalen

Wat is jouw droom? Maak kennis met Esra, Susan, Miloushka en vele anderen. Zij zetten alles op alles om hun dromen na te jagen op het gebied van sport, geluk en gezond leven.

Documenten

Voor een samenvatting bekijk je het informatiedocument. Elke verzekeraar gebruikt hetzelfde document. Zo kun je heel gemakkelijk de verzekeringen vergelijken.

Al klant? Of meer weten?

Vind alle informatie over de zorgverzekering op de servicepagina. Of neem contact met ons op. We helpen je graag.