Naar inhoud

Module Conditie & Fitheid

Bezig met sport en een gezonde leefstijl? Met de aanvullende module Conditie & Fitheid krijg je bijvoorbeeld een vergoeding voor bijvoorbeeld sportmassage, een mindfulness training, voedingsvoorlichting of een gezondheidstest.

De module Conditie & Fitheid is een aanvullende module van de FBTO Zorgverzekering. Je kiest de module gelijk met je basisverzekering. De module blijft aan staan tot en met 31 december.

Daarom kies je deze module

  • Premie: € 4,95 per maand
  • Sportmassage en personal training
  • Ook vergoeding voor mindfulness
Bereken je premie 2 minuten

Dit vergoedt de module Conditie & Fitheid

Met de module Conditie & Fitheid krijg je in totaal maximaal € 150,- per kalenderjaar, per verzekerde vergoed.
In de polisvoorwaarden (pdf) lees je precies wat wel en niet verzekerd is.

Andere dekking?

Kies een andere aanvullende module voor extra vergoedingen:

Wat is de module Conditie & Fitheid?

De module Conditie & Fitheid is een aanvulling op de zorgverzekering. Je krijgt bijvoorbeeld de kosten van een mindfulness training, online slaapcursus of de kosten van voedingsvoorlichting door een gewichtsconsulent of (sport)diëtist tot in totaal maximaal € 150,- per kalenderjaar, per verzekerde vergoed.

Let op: je kunt een vergoeding krijgen voor de kosten van een diëtist met medisch doel uit de basisverzekering. De module Conditie & Fitheid kies je tegelijk met de basisverzekering. De module blijft aan staan tot 31 december.

Vergoed in deze module: mindfulness

Mindfulness staat voor leven in het nu. Dat klinkt simpel, maar is best lastig. We piekeren allemaal wel eens over negatieve gevoelens. Bijvoorbeeld over die vervelende klus op het werk of een meningsverschil met de buurvrouw.

Door mindfulness leer je omgaan met negatieve gedachten. Met meditatie- en yogaoefeningen maak je je hoofd leeg en sta je positiever in het leven. Je volgt een mindfulnesstraining meestal in een groep, maar je kunt het ook alleen of samen met je partner of vriend(in) doen.

Voor een vergoeding moet je trainer aangesloten zijn bij de Vereniging Mindfulness Based Trainers Nederland en Vlaanderen (VMBN). Kijk voor meer informatie op de website van de VMBN.

Veelgestelde vragen

Een introductiepakket Personal training wordt vergoed bij een aanbieder waarmee wij afspraken hebben gemaakt. Deze vind je in de Zorgzoeker.

Een Health Check wordt uitgevoerd door een consulent van Care for Human. Hij of zij test binnen 30 minuten je glucose, cholesterol, bloeddruk en BMI. Zo leer je of je onbewust bepaalde gezondheidsrisico’s loopt.

De module Conditie & Fitheid is geschikt als je aan je gezondheid of conditie werkt of gaat werken. Je krijgt coaching, begeleiding en voorlichting om je op weg of verder te helpen.

Nee, je eigen risico geldt alleen voor de basisverzekering. Lees meer over je eigen risico.

We betalen de volgende nota’s:

  • We krijgen de originele nota (geen herinnering).
  • De nota is niet ouder dan 36 maanden na de behandeldatum en/of de datum waarop de zorg is geleverd. Dat is de datum waarop je bijvoorbeeld medicijnen of hulpmiddelen hebt gekregen.
  • Is de nota ouder dan 12 maanden? Dan krijg je soms een lagere vergoeding (zie hiervoor artikel 17 Waarmee moet u rekening houden bij vergoeding van medische kosten? van de Algemene voorwaarden).

Je kunt je nota’s het beste zo snel mogelijk naar ons sturen. Dat kan online via MijnFBTO. Je kunt je nota’s inscannen. Of je maakt er een foto van. Die kun je daarna uploaden op MijnFBTO. Of gebruik de declaratie app!

Hebben we je nota gekregen? Dan betalen we deze meestal binnen 3 werkdagen.

Documenten

Lees alles over de aanvullende modules in de polisvoorwaarden. Voor een samenvatting bekijk je het informatiedocument.