Naar inhoud

Aanvullende modules reisverzekering

Breid het basispakket van je reisverzekering uit met aanvullende modules. Je verzekert alleen wat jij nodig hebt. En je betaalt dus niet teveel!

Deze modules kun je bij een kortlopende reisverzekering van FBTO afsluiten.

Heb je een doorlopende reisverzekering?

Dan kun je deze modules meeverzekeren.

Benieuwd naar je premie? Bereken de premie van onze kortlopende reisverzekering.

Kies de modules bij je kortlopende verzekering

Kiezen gaat makkelijk. We hebben 7 aanvullende modules:

Veelgestelde vragen

Ga je langlaufen op vakantie? Dan zijn je spullen standaard meeverzekerd met de basis verzekering van de reisverzekering. Je hebt de aanvullende module Winter- en onderwatersport dus niet nodig.

Met de FBTO Doorlopende reisverzekering ben je tot 60 aaneengesloten dagen op vakantie verzekerd. Ga je langer dan 60 dagen op vakantie? Sluit dan de aanvullende module Lang op reis af. Je bent dan 180 of 365 dagen per jaar aaneengesloten verzekerd.

Ga je in het buitenland op vakantie? En moet je met spoed naar een dokter of het ziekenhuis? Dan krijg je de kosten terug die je zorgverzekering niet vergoedt. De basisverzekering van de zorgverzekering vergoedt alleen wat dezelfde behandeling in Nederland kost.

Heb je de FBTO Zorgverzekering
Sluit dan bij je FBTO Zorgverzekering de aanvullende module Zorg in het buitenland af. 
Je krijgt dan de echte kosten van de medische behandeling terug. Met alleen de basiszorgverzekering ben je in het buitenland alleen verzekerd voor de tarieven die in Nederland gelden. En de tarieven in het buitenland kunnen nogal verschillen van die in Nederland! De aanvullende verzekering geldt 12 maanden.

Heb je een FBTO Reisverzekering
Sluit dan bij je FBTO Reisverzekering de module Zorg op reis of Aanvullende ziektekosten af. 
Je krijgt dan terug wat de medische behandeling tijdens je vakantie echt kost. Je bent maximaal 60 dagen aaneengesloten verzekerd op reis. Behalve als je ook de aanvullende module Lang op reis hebt. Dan kun je 365 dagen per jaar verzekerd op reis.

Soms krijg je geen vergoeding
In sommige gevallen krijg je geen vergoeding. Bijvoorbeeld als je voor de reis al wist dat je misschien een medische behandeling nodig hebt in het buitenland. Of als je had kunnen wachten op de medische behandeling tot je weer in Nederland was. Lees wat je wel en niet vergoed krijgt met de module Zorg op Reis of Aanvullende ziektekosten in de polisvoorwaarden.

Je hoeft geen aanvullende modules af te sluiten. Je bent standaard ook verzekerd voor vrijwilligerswerk of een stage in het buitenland.

Is je reis geen vakantie? Bijvoorbeeld omdat je weggaat voor je werk of zaken? Dan heb je de module Zakenreizen nodig. Goed om te weten: ga je langer dan 60 dagen achter elkaar (aaneengesloten) op reis? Dan heb je ook de aanvullende module Lang op reis nodig.

Documenten

Voor een samenvatting bekijk je het informatiedocument. Elke verzekeraar gebruikt hetzelfde document. Zo kun je heel gemakkelijk de verzekeringen vergelijken.