Naar inhoud

Studenten reisverzekering: ontdek de wereld

Ga erop uit! FBTO is er voor de jonge avonturiers en de nieuwsgierige reizigers. Zolang je maar veilig onderweg bent en weer heelhuids thuiskomt.

Zoek je een studenten of jongeren reisverzekering? Dan zit je bij ons goed! Kies voor onze doorlopende reisverzekering of tijdelijke reisverzekering. Dan ga je altijd onbezorgd op reis.

Wat kost je studenten reisverzekering

Goed verzekerd op reis hoeft helemaal niet duur te zijn. Zo houd je genoeg geld over voor dingen die er écht toe doen op vakantie, zoals gezellige activiteiten, leuke feesten en lekkere, culinaire hapjes!
Bereken je premie 2 minuten
jongeren reisverzekering

Citytrips en (Après-)skivakantie

Wat je reisbestemming ook is, met de FBTO Reisverzekering ben je goed verzekerd. Maar, welke studenten reisverzekering past bij jou?

Stel jezelf de vraag: hoe vaak en hoe lang ga ik dit jaar op vakantie? Daal jij bijvoorbeeld sportief de besneeuwde pistes af, pak je een citytrip naar Barcelona én reis jij in de zomervakantie ook nog eens de zon achterna? Of verlaat je huis en haard om in het buitenland te studeren? Dan past een FBTO Doorlopende reisverzekering bij jou.

Houd je het dit jaar bij een kort avontuur? Check dan de FBTO Tijdelijke reisverzekering.

Dit vergoedt de jongeren reisverzekering?

Bekijk ook de polisvoorwaarden. Daarin lees je hoe het zit met je eigen risico en wanneer je wel en niet verzekerd bent.

Verzekering voor 1 reis?

Met een kortlopende reisverzekering ben je voor 1 vakantie verzekerd. De verzekering gaat in als je vertrekt en stopt zodra je vakantie is afgelopen. 

Vakantie of studie buiten Europa

Ga jij op reis buiten Europa? Zorg er dan wel voor dat je de ‘module Wereld’ aanzet. Zo ben je ook in niet-Europese landen verzekerd.

Check je bestemming

Check dan wél eerst of je bestemming onder de module Europa of de module Wereld valt. Reis je naar bijvoorbeeld Marokko of Egypte? Dan ben je gewoon verzekerd met de module ‘Europa’.

Ga je voor stage of studie naar het buitenland?

Dan hoef je geen aanvullend modules aan te zetten als je voor de doorlopende reisverzekering kiest. Je bent namelijk standaard ook verzekerd voor vrijwilligerswerk of een stage in het buitenland. Kies je voor een kortlopende reisverzekering? Dan heb je de module Zakenreis nodig.

Goed om te weten: ga je langer dan 60 dagen achter elkaar (aaneengesloten) op reis? Dan heb je ook de module Lang op reis nodig.

Zorg in het buitenland

Een reisverzekering sluit je vaak af voor gestolen bagage of avontuurlijke sporten zoals skiën en duiken. Deze sporten kun je aanvullend verzekeren met de module Winter- en onderwatersport.

Aanvullende module ziektekosten

Met de module Zorg op reis ben je verzekerd voor extra medische kosten. Dan zijn je zorgkosten in het buitenland verzekerd die niet vergoed worden via je zorgverzekering.

Zorgverzekering

De basisverzekering van de zorgverzekering vergoedt alleen wat de behandeling in Nederland kost. In het buitenland zijn behandelingen vaak duurder. Zo krijg je de extra kosten terug van de behandeling in het buitenland. Dat is wel zo handig. 

Welke verzekering heb je nog meer nodig? 

Eindelijk het huis uit. Je gaat op jezelf wonen. Je eigen leven, je eigen spullen. En je houdt van reizen. Als het even kan, ga je erop uit. Daarom sluit je een reisverzekering af. Maar welke verzekeringen heb je nog meer nodig?

We hebben alle belangrijke jongeren verzekeringen voor je op een rijtje gezet. Bij FBTO ben je goed verzekerd. 

Veelgestelde vragen

Nee, dat is niet nodig. Als je ouders een FBTO Doorlopende Reisverzekering hebben, dan ben je daarop meeverzekerd. Pas als je klaar bent met je studie, moet je je eigen reisverzekering afsluiten.

Met de doorlopende reisverzekering zijn al jouw vakanties, weekendjes weg verzekerd. Dus ook je festivals.

Nee, je kunt een doorlopende reisverzekering gebruiken voor al je vakanties. Bijvoorbeeld ook voor georganiseerde pakketreizen.

Bij de doorlopende reisverzekering heb je altijd een eigen risico van € 50,- op je mobiele telefoon, tablet of laptop. Dat is een verplicht eigen risico. Krijg je schade? Dan betaal je de eerste € 50,- zelf.

Je kunt ook een vrijwillig eigen risico kiezen bij je bagagedekking. Je kunt kiezen uit € 0,-, € 150,- of € 300,- . Kies je voor een eigen risico? Dan krijg je korting op je premie.

Bij de kortlopende reisverzekering heb je standaard een eigen risico van € 100,-.

Standaard ben je met de FBTO Reisverzekering verzekerd in Europa. Ga je buiten Europa op reis? Kies dan voor reisbestemming Wereld. Goed om te weten: onder Europa vallen alle Europese landen plus:

 • Algerije
 • Azoren
 • Canarische Eilanden
 • Cyprus
 • Egypte
 • Israël
 • Libanon
 • Libië
 • Madeira
 • Marokko
 • Rusland tot de Oeral en de Kaukasus
 • Syrië
 • Tunesië
 • Turkije
 • IJsland

Heb je de doorlopende reisverzekering? Dan kun je het dekkingsgebied het hele jaar door aanpassen in MijnFBTO. Je bent dan direct verzekerd.

Al klant? Of meer weten?

Vind alle informatie over de reisverzekering op de servicepagina. Of neem contact met ons op. We helpen je graag.

Meer verzekeringen voor jou

Eindelijk het huis uit. Je gaat op jezelf wonen. Je eigen leven, je eigen spullen. En je houdt van reizen. Als het even kan, ga je erop uit. Daar horen ook je eigen verzekeringen bij. Maar welke?

Bij FBTO ben je goed verzekerd. We hebben alle belangrijke verzekeringen voor je op een rijtje gezet.