Naar inhoud

Studenten reisverzekering: ontdek de wereld!

Ga erop uit! Ontdek de wereld en jaag je dromen na. FBTO is voor de jonge avonturiers en de nieuwsgierige reizigers. Zolang je maar veilig onderweg bent en weer heelhuids thuiskomt. Zoek je een studenten reisverzekering? Dan zit je bij FBTO goed! Kies voor onze Doorlopende reisverzekering of een Tijdelijke reisverzekering.

Het prijskaartje van je studenten reisverzekering

Goed verzekerd op reis hoeft helemaal niet duur te zijn. Dat bewijst FBTO maar weer. Zo houd je genoeg geld over voor dingen die er écht toe doen op vakantie, zoals gezellige activiteiten, leuke feesten en lekkere, culinaire hapjes!
Bereken je premie 2 minuten
jongeren reisverzekering

Citytrips en (Après-)skivakantie

Wat je reisbestemming ook is, met de FBTO Reisverzekering ben je goed verzekerd. Maar, welke studenten reisverzekering past bij jou? Stel jezelf gewoon de vraag: hoe vaak en hoe lang ga ik dit jaar op vakantie? Daal jij bijvoorbeeld sportief de besneeuwde pistes af, pak je een citytrip naar Barcelona én reis jij in de zomervakantie ook nog eens de zon achterna? Of verlaat je huis en haard om in het buitenland te studeren? Dan past een FBTO Doorlopende reisverzekering bij jou. Houd je het dit jaar bij een kort avontuur? Check dan de FBTO Tijdelijke reisverzekering.

Wat valt er onder je FBTO Reisverzekering?

Bekijk ook de polisvoorwaarden. Daarin lees je hoe het zit met je eigen risico en wanneer je wel en niet verzekerd bent.

Andere verzekering?

Een kortlopende reisverzekering vergoedt schade en regelt hulp voor de duur van 1 reis.

Vakantie of studie buiten Europa

Ga jij op reis buiten Europa? Zorg er dan wel voor dat je de ‘module Wereld’ aanzet. Zo ben je ook in niet-Europese landen verzekerd. Check dan wél eerst of je bestemming onder de module Europa of de module Wereld valt. Reis je naar bijvoorbeeld Marokko, Egypte, Madeira, Cyprus en de Canarische Eilanden? Dan ben je gewoon verzekerd met de module ‘Europa’. Juist voor stage of studie in het buitenland? Zet dan ook de ‘module Zakenreis’ aan. Met een Doorlopende reisverzekering of Tijdelijke reisverzekering van FBTO kun je zorgeloos de wereld aan.

Zorg in het buitenland

Een reisverzekering sluit je vaak af voor gestolen bagage of avontuurlijke sporten zoals skiën en duiken. Die kun je aanvullend verzekeren met de module Winter- en Onderwatersport. Het kan voorkomen dat je verkeerd valt of dat je maag die speciale lokale sprinkhanencuisine niet zo lekker vindt als jij. Wat er ook gebeurt, met een Doorlopende reisverzekering of een Tijdelijke reisverzekering ben je met de module Aanvullende ziektekosten ook verzekerd voor extra medische kosten. Dat is wel zo handig.

Veelgestelde vragen

Je kunt de aanvullende module Annulering afsluiten binnen 14 dagen nadat je de eerste reis hebt geboekt. Of binnen 14 dagen nadat je de eerste huurovereenkomst van je vakantieadres hebt geboekt. Dan is deze reis ook verzekerd.

Voor de FBTO Doorlopende reisverzekering geldt:

 • Je boekt minimaal 1 overnachting. Je kunt het boekings-, reserverings-, of betalingsbewijs laten zien.
 • Je gaat maximaal 60 dagen op reis. Wil je langer dan 60 dagen op reis? Sluit dan de aanvullende module Lang op reis af.

Iedereen in je gezin dat op hetzelfde adres woont is verzekerd. Ook als ze apart op reis gaan. Je mag maximaal 4 reisgenoten meeverzekeren buiten je gezin om. Bijvoorbeeld vriendjes van je kinderen, opa en oma of een vriend(in). De reisgenoot moet in Nederland wonen en ingeschreven staan om verzekerd te zijn. De persoon die de verzekering heeft afgesloten (verzekeringsnemer) moet wel mee op reis.

Wonen je kinderen niet meer thuis, omdat ze studeren of stage lopen? En zijn ze ongehuwd en onder de 27 jaar oud? Dan zijn ze gewoon meeverzekerd. Bestaat je huishouden uit 2 personen? Of woon je alleen? Dan kun je een polis afsluiten voor 1 of 2 personen.

Heb je schade aan je bagage? En is deze schade verzekerd met het basispakket Reis? Dan betaal je de eerste € 100,- zelf. Dat is je eigen risico. Let op: Je hebt een eigen risico per gebeurtenis. En dus niet per vakantie.

Standaard ben je met de FBTO Reisverzekering verzekerd in Europa. Ga je buiten Europa op reis? Zet dan de module Wereld aan. Goed om te weten: onder Europa vallen alle Europese landen plus:

 • Algerije
 • Azoren
 • Canarische Eilanden
 • Cyprus
 • Egypte
 • Israël
 • Libanon
 • Libië
 • Madeira
 • Marokko
 • Syrië
 • Tunesië
 • Turkije

Heb je de doorlopende reisverzekering? Dan kun je het dekkingsgebied het hele jaar door aanpassen in MijnFBTO. Je bent dan direct verzekerd.

Al klant? Of meer weten?

Vind alle informatie over de reisverzekering op de servicepagina. Of neem contact met ons op. We helpen je graag.

Meer verzekeringen voor jou

Eindelijk het huis uit. Je gaat op jezelf wonen. Je eigen leven, je eigen spullen. En je houdt van reizen. Als het even kan, ga je erop uit. Daar horen ook je eigen verzekeringen bij. Maar welke?

Bij FBTO ben je goed verzekerd. We hebben alle belangrijke verzekeringen voor je op een rijtje gezet.