Naar inhoud

Je reisgenoten zijn meeverzekerd

Met onze doorlopende reisverzekering zijn je reisgenoten meeverzekerd. Ook als je reisgenoten geen gezinsleden zijn. En dat is uniek! We leggen je graag uit hoe het precies werkt.

Wie zijn verzekerd?

Je sluit de reisverzekering af voor 1 persoon

Sluit je de reisverzekering af voor 1 persoon? Dan geldt de reisverzekering alleen voor deze persoon.

Je sluit de reisverzekering af voor 2 personen

Sluit je de reisverzekering af voor 2 personen? Dan geldt de reisverzekering voor deze 2 personen. Maar in plaats van je partner kun je ook een andere reisgenoot meenemen.

Je sluit de reisverzekering af voor je gezin

Sluit je de reisverzekering af voor je gezin? En wonen jullie op hetzelfde adres? Dan geldt de reisverzekering voor het hele gezin. Gaat bijvoorbeeld je zoon op vakantie met vrienden? Dan is je zoon gewoon verzekerd. Zijn vrienden moeten wel een verzekering afsluiten.

Goed om te weten: maximaal 4 extra reisgenoten buiten je gezin om zijn meeverzekerd. Bijvoorbeeld opa en oma, vrienden of kinderen die niet bij jou wonen. Maar de extra reisgenoten zijn alleen meeverzekerd als de persoon die de verzekering heeft afgesloten (verzekeringnemer) mee is tijdens de reis.

Je hoeft de namen van je reisgenoten niet door te geven

Sluit je de verzekering af voor meerdere personen? Je hoeft de namen van je reisgenoten niet aan ons door te geven. Wel geldt het ‘samen uit, samen thuis’-principe: je moet met elkaar op reis zijn.

Voorbeelden van meeverzekerde reisgenoten

René (41 jaar): “Ik ga op vakantie met mijn vrouw en 4 kinderen. De jongste is 1 en de oudste 7. Mijn oudste zoon neemt 2 vriendjes mee. Gezellig met z’n allen! En iedereen is gewoon meeverzekerd op de polis van ons gezin”.

Harm-Jan (33 jaar): “We gaan dit jaar voor het eerst kamperen in Frankrijk met onze tweeling. Opa en oma gaan ook mee. Hartstikke gezellig! Maar ook heel handig. Want ze willen af en toe wel oppassen. En ze zijn met ons meeverzekerd. Ideaal!

Bert (54 jaar): “Ik heb voor mezelf en mijn 2 kinderen een doorlopende reisverzekering afgesloten. Dit jaar gaan de kinderen met mijn ex op reis. Ze gaan een paar dagen naar Bretagne. En tijdens deze trip zijn de kinderen verzekerd via mijn verzekering. Mij ex-vrouw moet nog wel een verzekering voor haarzelf afsluiten.

Hans (45 jaar): “Onze dochter is dit jaar 18 geworden. Ze gaat nu voor het eerst zonder ons op vakantie. Op de planning staat een vakantie naar Salou met haar beste vriendin. Tot 27 jaar is onze studerende dochter via onze doorlopende reisverzekering meeverzekerd. Haar beste vriendin moet wel zelf een reisverzekering afsluiten.