Naar inhoud

Aanvullende modules aan- en uitzetten

In 2021 kies je de meeste aanvullende modules tegelijk met het afsluiten van je basisverzekering. Ze staan aan per 1 januari. En je kunt de modules het hele jaar door gebruiken. Je kunt 2 modules ook later in het jaar aanzetten. Zet je de module later aan? Dan blijft de module aanstaan tot en met 31 december.

Deze modules kies je tegelijk in 2021 met je basisverzekering

Je kunt deze modules alleen aanzetten als je je basisverzekering kiest.

Je aanvullende modules aanpassen in januari

Uniek bij FBTO: tot 31 januari 2021 kun je je modules nog aan- of uitzetten. Handig als je toch nog een extra module nodig hebt. Of juist niet. Zet je in januari een module aan of uit? Dan gaat de verandering in per 1 januari 2021. Soms moet je dan extra premie betalen. Of krijg je al betaalde premie terug.

Deze modules kun je in 2021 altijd aanzetten

Je module staat aan tot en met 31 december

Kies je de aanvullende module tegelijk met het afsluiten van je basisverzekering? Of zet je tijdens het jaar een module aan? Dan blijft de module altijd aanstaan tot en met 31 december. Aan het eind van het jaar kun je weer kiezen. Laat je de module aanstaan? Dan hoef je niks te doen. Wil je de module uitzetten? Dan doe je dat makkelijk in MijnFBTO. Dat kan op het moment dat je je nieuwe zorgpremie krijgt vanaf half november tot en met 31 december 2021.

Modules gaan in op de 1e van de volgende maand

Zet je later in het jaar 1 van de 2 aanvullende modules aan? Dan gaat deze module altijd in op de 1e van de volgende maand. Vanaf dat moment kun je de module gebruiken. Zet je bijvoorbeeld in maart een module aan? Dan gaat de module 1 april in. Je kunt vanaf 1 april de module gebruiken. Dan ga je dus ook premie betalen.

Je ziet meteen hoeveel premie je betaalt

De premie verschilt per module. Ben je al klant? Dan zie je in MijnFBTO welke premie je moet betalen. Ben je nog geen klant? Bereken dan je premie. Je ziet meteen hoeveel een module je per maand of per jaar kost als je die aanzet.

We kijken naar de datum van de behandeling

Wil je een module gebruiken? Kijk dan wanneer de module precies is ingegaan. Bij nota’s kijken we naar de datum waarop je een behandeling hebt gehad. Niet naar de datum van de nota zelf.