Naar inhoud

Aanvullende modules aan- en uitzetten

Je kiest de meeste aanvullende modules tegelijk met het afsluiten van je basisverzekering. Heb je de FBTO Zorgverzekering Basis? Dan kun je 2 modules tegelijk afsluiten met je basisverzekering.

Heb je Basis Plus of Basis Vrij? Dan zijn dat 4 modules. Ze staan aan per 1 januari. En je kunt de modules het hele jaar door gebruiken.

Bij al onze basisverzekeringen kun je 2 modules ook later in het jaar aanzetten. Deze modules blijven aanstaan tot en met 31 december.

Deze modules kies je bij alle basisverzekeringen

* De premie is afhankelijk van je leeftijd.

Deze module kies je bij Basis Plus of Basis Vrij

* De premie is afhankelijk van je leeftijd.

Deze 2 modules kun je later aanzetten

Tijdens het jaar kun je op elk moment bij alle basisverzekeringen deze aanvullende modules aanzetten. Handig voor als je je vakantie wat later in het jaar plant!
*De premie is afhankelijk van je leeftijd. Bereken je premie om te zien wat jij betaalt. Bekijk ook het informatiedocument. Of bekijk vergelijkbare basisverzekeringen van Achmea.

Modules gaan in op de 1e van de volgende maand

Zet je later in het jaar 1 van de 2 aanvullende modules aan? Dan gaat deze module altijd in op de 1e van de volgende maand. Vanaf dat moment kun je de module gebruiken. Zet je bijvoorbeeld in maart een module aan? Dan gaat de module 1 april in. Je kunt vanaf 1 april de module gebruiken. Dan ga je dus ook premie betalen. Je kunt deze modules alleen aanzetten als je je basisverzekering kiest.

Je aanvullende module aanpassen in januari

Tot 31 januari kun je je modules nog aan- of uitzetten. Handig als je toch nog een extra module nodig hebt. Of juist niet. Zet je in januari een module aan of uit? Dan gaat de verandering in per 1 januari. Soms moet je dan extra premie betalen. Of krijg je al betaalde premie terug.

Je module staat aan tot en met 31 december

Kies je de aanvullende module tegelijk met het afsluiten van je basisverzekering? Of zet je tijdens het jaar een module aan? Dan blijft de module altijd aanstaan tot en met 31 december. Aan het eind van het jaar kun je weer kiezen. Laat je de module aanstaan? Dan hoef je niks te doen. Wil je de module uitzetten? Dan doe je dat makkelijk in MijnFBTO.

Je ziet meteen hoeveel premie je betaalt

De premie verschilt per module. Ben je al klant? Dan zie je in MijnFBTO welke premie je moet betalen. Ben je nog geen klant? Bereken dan je premie. Je ziet meteen hoeveel een module je per maand of per jaar kost als je die aanzet.

We kijken naar de datum van de behandeling

Wil je een module gebruiken? Kijk dan wanneer de module precies is ingegaan. Bij nota’s kijken we naar de datum waarop je een behandeling hebt gehad. Niet naar de datum van de nota zelf.