Naar inhoud
Mevrouw rekt en strekt na het hardlopen

Aanvullende zorg­verzekering in januari

De decembermaand vliegt voorbij. Tijd om je aanvullende zorgverzekering te kiezen? Nee. Gelukkig kan dat in januari nog.
13 november 2023
Pepernoten, cadeaus, kerstbomen. Voor je het weet is het januari. En je aanvullende zorgverzekering dan? O ja, dat moest ook nog. Om je die extra tijd in december te besparen, kun je bij FBTO je aanvullende zorgverzekering aanpassen tot en met 31 januari. Wel zo fijn, toch? Heb jij mooi tijd om je te focussen op de leuke dingen. Hieronder lees je hoe dat precies werkt.

Aanvullende verzekering kiezen

Het kiezen van een zorgverzekering kan knap lastig zijn. Kies je alleen voor een basisverzekering? Of sluit je ook een aanvullende verzekering af? Je weet van tevoren vaak niet wat voor zorgkosten je krijgt. Heb je bijvoorbeeld fysiotherapie nodig? Of moet je naar de tandarts voor een ingreep? Om deze onverwachte kosten op te vangen, kun je je aanvullend verzekeren.

Zelf je zorgverzekering samenstellen

Bij FBTO kies je uit verschillende aanvullende modules. Zo kun je zelf je aanvullende verzekering samenstellen zodat die precies bij jou en je situatie past. Ga je naar het buitenland? Dan is de module Zorg in het buitenland voor jou misschien handig. Maar heb je geen reisplannen? Dan zet je hem niet aan. Scheelt weer in de portemonnee! Heb je die module op dit moment wel? Dan kun je hem tot en met 31 december nog opzeggen.

De fysiotherapieverzekering is ook zo’n voorbeeld: sport je veel? Of heb je een blessure? Dan is die hartstikke handig. Maar ben je eigenlijk nog nooit naar de fysio geweest? Dan heb je hem niet nodig en betaal je er ook niet voor. Dat is het voordeel van de losse aanvullende verzekeringen van FBTO. Je betaalt niet voor een pakket waarvan je de helft niet gebruikt.

Zorgverzekering afsluiten in januari: zo zit dat

Goed, daar moet je dus even over nadenken. Maar daar heb je nu net geen zin in, tijdens deze gezellige decembermaand. Snappen we. Daarom hoef je in december bij FBTO maar 1 keuze te maken: of je je huidige zorgverzekering wilt opzeggen of niet. Zeg je op tot en met 31 december? Dan heb je nog de hele maand januari om je nieuwe verzekering te kiezen.

Je basisverzekering

Heb je je oude zorgverzekering 31 december opgezegd? En nog geen nieuwe afgesloten? Dan kies je tot en met 31 januari naast je aanvullende zorgverzekering, ook je basisverzekering en eigen risico. Kies je voor een combinatiepolis? Dan kies je voor Basis Vrij. Liever een naturapolis? Dan heb je nog 2 keuzes: Basis of Basis Plus. Kies je voor Basis, dan betaal je € 131,95 per maand. In ruil daarvoor heb je bijvoorbeeld minder keuze uit aanvullende modules en regel je alles helemaal zelf, online. Je leest hier alles over het verschil tussen de combinatie- en naturapolis.

Het eigen risico

Daarna kies je je eigen risico. Ga je voor het wettelijk verplichte bedrag? Dat is € 385,- in 2024. Of kies je voor een vrijwillig eigen risico in ruil voor een korting op je zorgpremie? Je kiest dan bovenop het wettelijke bedrag voor € 200,- of € 500,- vrijwillig eigen risico. Met een hoger eigen risico betaal je minder premie. Kies je voor € 200,- eigen risico? Dan betaal je € 2,- minder maandpremie. Bij € 500,- betaal je € 5,- minder.

Hoeveel kost je zorgverzekering?

Goede vraag! Dat weet je binnen 2 minuten. Bereken je premie en sluit direct online je zorgverzekering af. Zo ben je mooi snel klaar. En dat in december. Die aanvullende zorgverzekering afsluiten komt na 1 januari wel. Fijne feestdagen!

Misschien vind je dit ook interessant...