Naar inhoud

Aanvullende zorgverzekering na 1 januari

De decembermaand vliegt voorbij. Tijd om je aanvullende zorgverzekering te kiezen? Nee. Gelukkig kan dat in januari nog.
30 december 2020

Pepernoten, cadeaus, kerstbomen. Voor je het weet is het januari. En je zorgverzekering dan? O ja, dat moest ook nog. Om je die extra tijd in december te besparen, kun je bij FBTO je aanvullende zorgverzekering afsluiten na 1 januari. Wel zo fijn, toch? Heb jij mooi tijd om je te focussen op de leuke dingen. Hieronder lees je hoe dat precies werkt.

Aanvullende verzekering kiezen

Het kiezen van een zorgverzekering kan knap lastig zijn. Je weet in december meestal niet wat je zorgkosten het jaar erop zullen zijn. Heb je bijvoorbeeld fysiotherapie nodig? Of moet je naar de tandarts voor een ingreep? Om deze onverwachte kosten te vermijden, kun je je aanvullend verzekeren.

Bij FBTO kies je uit verschillende modules. Zo kun je zelf je aanvullende verzekering samenstellen. En betaal je niet voor dingen die je niet gebruikt. Ga je naar het buitenland? Dan is de module Zorg in het buitenland voor jou misschien handig. Maar heb je geen reisplannen? Dan zet je hem niet aan. Scheelt weer in de portemonnee!

Aanvullend verzekeren is niet altijd voordelig

Heb je een aanvullende verzekering nodig? Dan betaal je wel een paar euro per maand extra – afhankelijk van de module die je kiest. Het is verstandig om hier even goed over na te denken. En een berekening te maken. Aanvullend verzekeren is namelijk niet altijd voordelig.

Ga je bijvoorbeeld 2 keer per jaar voor controle naar de tandarts en heb je nooit gaatjes? Dan kun je die controles beter zelf betalen. Een tandartsverzekering kost per jaar namelijk meer dan die 2 controles. Datzelfde geldt bijvoorbeeld ook voor de eigen bijdrage die je betaalt voor kraamzorg. Je kunt je hier bij sommige verzekeraars voor verzekeren, maar vaak is het goedkoper om dit gewoon zelf te betalen.

Zorgverzekering afsluiten in januari: zo zit dat

Goed, daar moet je dus even over nadenken. Maar daar heb je nu net geen zin in, tijdens deze gezellige decembermaand. Snappen we. Daarom hoef je in december bij FBTO maar 2 keuzes te maken:

• Je basisverzekering
Als 1e kies je een basisverzekering. Ga je voor de naturapolis? Of kies je voor de optie Vrije keuze zorgverlener, de restitutiepolis? Dat kost je maar € 6,- per maand extra. Je leest hier alles over het verschil tussen restitutie en natura.

• Het eigen risico
Daarna kies je je eigen risico. Ga je voor het wettelijk verplichte bedrag? Of kies je een vrijwillig eigen risico in ruil voor een korting op je zorgpremie? Zo betaal je voor een restitutiepolis met € 500,- vrijwillig eigen risico nog maar € 103,50 per maand. Lees hier meer over het eigen risico.

Hoeveel kost je zorgverzekering?

Dat weet je binnen 2 minuten. Bereken je premie en sluit direct online je zorgverzekering af. Zo ben je mooi snel klaar. En dat in december. Die aanvullende zorgverzekering afsluiten komt na 1 januari wel. Fijne feestdagen!

Misschien vind je dit ook interessant...