Naar inhoud
een man doet rekoefeningen op de grond in de woonkamer, terwijl zijn hond pal voor hem zit

FBTO zorgpremie 2022

Alles over de nieuwe zorgpremie én nieuwe zorgverzekering. We gaan het in 2022 namelijk net even anders doen. Jij kiest!
12 november 2021
Beschuit met muisjes! Er is een nieuw lid van de FBTO-familie. Een gloednieuwe zorgverzekering: FBTO Basis, onze zorgverzekering met de scherpste premie van de 3. Dankzij deze nieuwe telg, hebben we onze andere zorgverzekeringen ook een nieuwe naam gegeven: Basis Plus en Basis Vrij. In deze blog lees je alles over de verschillen. En de bijbehorende premies natuurlijk.

De zorgpremies in 2022

Laten we beginnen bij het begin. Wat betaal je in 2022 per maand voor je FBTO Zorgverzekering? Dit zijn de zorgpremies:

Nieuw: FBTO Basis

FBTO Basis is dus onze zorgverzekering met de scherpste premie van de 3. In ruil hiervoor is de dienstverlening volledig online. Je neemt contact met ons op via chat of WhatsApp. Daarnaast bestel je sommige hulpmiddelen online en bij bepaalde leveranciers voor een 100% vergoeding. Dat is goed om te weten als je die gebruikt. En het belangrijkste verschil: kies je voor een zorgverlener waar wij geen contract mee hebben? Dan krijg je tot maximaal 65% vergoed van het gemiddelde tarief dat we betalen aan zorgverleners waar we afspraken mee hebben gemaakt. Ter vergelijking: bij Basis Plus is dit tot maximaal 75%. Bij Basis Vrij krijg je tot maximaal 100% vergoed van het marktconforme of wettelijke tarief als je zorgverlener geen afspraken met ons heeft.

Lagere premie met een hoger eigen risico

Wil je korting op je zorgpremie? Dat kan! Je kiest dan voor een vrijwillig eigen risico, bovenop het verplicht eigen risico. Je hebt deze opties:

 • € 200,- vrijwillig eigen risico
  € 8,80 korting per maand op Basis (naturapolis)
  € 8,80 korting per maand op Basis Plus (naturapolis)
  € 10,- korting per maand op Basis Vrij (restitutiepolis)
 • € 500,- vrijwillig eigen risico
  € 22,- korting per maand op Basis (naturapolis)
  € 22,- korting per maand op Basis Plus (naturapolis)
  € 25,- korting per maand op Basis Vrij (restitutiepolis)

Online zorgtools

Ook nieuw in 2022: de online zorgtools van FBTO. Omdat je zorg niet kunt plannen. Dus heb je ’s ochtends vroeg, midden in de nacht, op zondag of op een feestdag hulp nodig? Dan staan de online zorgtools voor je klaar. Ook in het buitenland. Denk bijvoorbeeld aan AirDoctor of Dokter op Zak. Wel zo handig. Lees hier meer over de online zorgtools.

Zorg in eigen hand

Met de komst van de online zorgtools heb je zorg bij FBTO nu nóg meer in eigen hand. Want natuurlijk houd je ook de keuzes die je altijd al had, zoals:

 • Stel je aanvullende zorgverzekering zelf samen met modules
 • Kies hoeveel je vergoed krijgt, veel of weinig fysio bijvoorbeeld
 • Betaal alleen voor wat je kiest
 • Kies zelf op welke van de 5 momenten per maand je de zorgpremie betaalt
 • Betaal het verplicht én vrijwillig eigen risico vanaf € 50,- in termijnen

Wil je weten hoeveel jij precies betaalt voor je zorgverzekering in 2022? Bereken nu je premie en je weet het binnen 2 minuten. Afsluiten kan direct online. En wil je overstappen naar FBTO? Dan zeggen wij je oude verzekering voor je op.

Misschien vind je dit ook interessant...