Naar inhoud

Zorgverzekering 2022

Hoeveel zorgpremie ga je straks betalen? Hoe zit het met het eigen risico? En wat wordt er nu wel of juist niet meer vergoed? Op deze pagina verzamelen we alle informatie over je zorgverzekering in 2022. Inclusief belangrijke data om in de gaten te houden.

Goed om te weten: deze pagina wordt steeds aangepast met de laatste informatie.

Benieuwd naar de zorgpremie in 2022?

Wil je weten wat je volgend jaar betaalt voor de FBTO Zorgverzekering? Schrijf je dan in voor onze premie alert. Op de dag dat we de nieuwe premie bekendmaken, sturen we je een e-mail.  

Eigen risico in 2022

Het verplicht eigen risico blijft in 2022, net als in 2021, € 385,-. Naast het verplicht eigen risico, kun je kiezen voor een vrijwillig eigen risico. Je verhoogt die € 385,- dan met € 200,- of € 500,-. In ruil daarvoor betaal je een lagere zorgpremie. Lees meer over het eigen risico.

Belangrijke data voor je zorgverzekering in 2022

Er zijn verschillende momenten in het jaar waarop er informatie bekend wordt gemaakt over de zorgverzekering in 2022. Dat begint in september. Zo kom je steeds iets meer te weten. Hieronder zie je de belangrijkste data.

 • 21 september 2021 – Prinsjesdag
  Op Prinsjesdag maakte de regering bekend wat er in 2022 verandert in de basiszorgverzekering.
 • 12 november 2021 – zorgpremie 2022 bekend
  Alle zorgverzekeraars moesten uiterlijk 12 november 2021 de premie voor de zorgverzekering in 2022 bekend maken. Je kunt nu dus beginnen met vergelijken!
 • 31 december 2021 – overstappen van zorgverzekering
  Wil je overstappen naar een andere zorgverzekeraar? Dan is dit de laatste dag dat dit kan.
 • 31 januari 2022 – kies je aanvullende zorgverzekering
  Heb je gekozen voor de FBTO Zorgverzekering? Dan hoef je in december alleen de basisverzekering te kiezen. Je hebt nog de hele maand januari om aanvullende modules aan of uit te zetten.
Tijdlijn met belangrijke data voor je zorgverzekering 2022

Overstappen van zorgverzekering

Wil je in 2022 naar een andere zorgverzekeraar? Overstappen van zorgverzekering  is heel gemakkelijk. Stap je voor 31 december 2021 over naar FBTO? Dan zeggen we de oude verzekering voor je op en hoef je dus zelf verder niets te doen. Wel zo makkelijk!

Veelgestelde vragen

In sommige gevallen kun je na januari nog overstappen:

 • Je gaat scheiden en je bent niet de hoofdverzekerde
 • Je wordt 18. Dan moet je jezelf verzekeren
 • We veranderen de polisvoorwaarden in jouw nadeel. Behalve als dit een verandering is volgens artikel 11 van de Algemene Voorwaarden van de FBTO Zorgverzekering.

Meer lezen over je zorgverzekering in 2022?

Wat is je eigen risico en eigen bijdrage? Hoe krijg je een lage zorgpremie? Waar let je op bij een zorgverzekering kiezen? Lees erover in onze blogs vol slimme tips en informatie.