Naar inhoud

Zorgverzekering 2020: ga jij overstappen?

Wat wordt de premie voor je  zorgverzekering in 2020? Wat verandert er in de basisverzekering en in je aanvullende verzekering? Zit je goed bij je huidige verzekeraar of wordt het tijd om over te stappen? Aan het einde van het jaar komt altijd het moment om je te oriënteren op een nieuwe zorgverzekering. We helpen je graag een handje, met belangrijke data en feiten die we voor je op een rij hebben gezet.

Wil je meer weten over je zorgverzekering volgend jaar? Lees over de zorgverzekering in 2021.

De premie voor je zorgverzekering in 2020

De eerste informatie over je nieuwe zorgverzekering wordt in september al bekend gemaakt. Prinsjesdag, is het dan. Maar dat is niet het enige belangrijke moment. We hebben de belangrijkste data op een rij gezet.

17 september 2019: Prinsjesdag

De plannen van het kabinet zijn door koning Willem-Alexander gepresenteerd. En de veranderingen in de basis zorgverzekering voor 2020 zijn bekend. 

Rond 12 november 2019: bekendmaking zorgpremie 2020

Zorgverzekeraars zijn verplicht om hun zorgpremie 2020 voor 12 november 2019 bekend te maken. Elke zorgverzekeraar bepaalt zelf hoe hoog de premie voor de zorgverzekering is. Je weet vanaf nu dus wat de premie voor de zorgverzekering in 2020 wordt. De FBTO Zorgverzekering kun je in 2020 afsluiten vanaf € 116,95.

31 december 2019: kies je nieuwe zorgverzekering

Zorg ervoor dat je uiterlijk 31 december van dit jaar een nieuwe zorgverzekeraar hebt gekozen. Als je wilt overstappen naar een andere zorgverzekeraar ten minste. Als je vóór 1 januari 2020 een FBTO Zorgverzekering afsluit, zegt FBTO automatisch je oude zorgverzekering op.

31 januari 2020: kies je aanvullende modules

Bij FBTO krijg je in januari nog de kans om je aanvullende modules te kiezen. Doe dit dus uiterlijk vóór 31 januari 2020. Je module gaat dan in per 1 januari 2020.

Wijzigingen in je basisverzekering

Ieder jaar verandert er wel iets in de basis zorgverzekering. In 2020 is dat niet anders. Zo worden bijvoorbeeld de eigen bijdrages aangepast. Precies weten wat er verandert? Dat lees je op de pagina met wijzigingen in de aanvullende en basisverzekering.

Aanvullende modules bij je zorgverzekering

Maak je gebruik van fysiotherapie? Of acupunctuur bijvoorbeeld? Dan is het misschien verstandig om je aanvullend te verzekeren. Dan kan je een hoop geld schelen. Bij FBTO kies je zelf welke van de 11 aanvullende modules je nodig hebt. En betaal je dus ook alleen voor wat jij kiest.

De meeste modules kies je tegelijk met je basisverzekering. Sommige modules kun je het hele jaar door aanzetten. Op de pagina over aanvullende modules lees je precies wat je vergoed krijgt en hoeveel je daarvoor betaalt.

Zorgtoeslag

Ontvang je zorgtoeslag? Dan is het goed om te weten dat deze misschien ook verandert in 2020. Over het algemeen stijgt de zorgtoeslag in 2020. Maar het bedrag dat je ontvangt is afhankelijk van bijvoorbeeld je inkomen. Misschien krijg je volgend jaar meer of juist minder. Check dat van tevoren, zodat je weet waar je aan toe bent. Lees hier alles over zorgtoeslag in 2020.

Zorgverzekering in 2020: overstappen?

Wil je overstappen naar een andere zorgverzekering in 2020? Maar vind je dat allemaal te ingewikkeld? Nergens voor nodig! Overstappen is heel gemakkelijk. Als je voor 31 december 2019 overstapt naar FBTO, dan zeggen wij je oude zorgverzekering voor je op. Daar hoef je dus niets voor te doen. Meer weten? Bekijk de pagina over overstappen.

Misschien vind je dit ook interessant...