Naar inhoud

Fysiotherapie voor etalagebenen

Met een FBTO Zorgverzekering krijg je onder voorwaarden vanuit de basisverzekering fysiotherapie voor etalagebenen. De vergoeding is voor verzekerden vanaf 18 jaar.

Wat is fysiotherapie voor etalagebenen?

Bij etalagebenen zijn je slagaderen vernauwd. Hierdoor stroomt er minder zuurstof door je been. Dit veroorzaakt pijn waardoor je moeilijker loopt. Met fysiotherapie voor etalagebenen leer je goed te lopen.

Wat vergoedt de basisverzekering in 2020?

Vanuit de basisverzekering 1 keer recht op maximaal 37 behandelingen gesuperviseerde oefentherapie gedurende maximaal 12 maanden. De inhoud en omvang van de te verlenen zorg wordt bepaald door de fysiotherapeuten.

Hebben wij een contract met je zorgverlener?

Hoeveel je vergoed krijgt hangt af van de polis die je hebt. En van wie je de zorg krijgt. Je krijgt minder vergoed bij een zorgverlener zonder contract. Je vindt de zorgverleners met wie wij een contract hebben met de FBTO Zorgzoeker.

Zorgverlener met contract:

  • Restitutiepolis: 100% vergoeding
  • Naturapolis: 100% vergoeding

Zorgverlener zonder contract:

  • Restitutiepolis: 100% vergoeding van het wettelijke maximale tarief (WMG-tarief). Als dat er niet is, dan krijg je 100% van het marktconforme tarief
  • Naturapolis: 75% vergoeding van het gemiddeld tarief dat wij hebben afgesproken (het gecontracteerd tarief)

Bekijk de maximale tarieven (pdf) die wij vergoeden bij een zorgverlener zonder contract.

Heb ik een verwijzing nodig?

Er is geen verwijzing nodig. Je mag zonder verwijzing contact opnemen met een zorgverlener. Je vindt de gecontracteerde zorgverleners in onze FBTO Zorgzoeker.

Heb ik eigen risico?

Ja, je betaalt eigen risico voor de behandelingen uit de basisverzekering.

Wat zijn de voorwaarden voor 2020?

Het vergoedingenoverzicht geeft een samenvatting van de voorwaarden. Je kunt hieraan geen rechten ontlenen. De polisvoorwaarden en de reglementen die hierbij horen, bepalen de vergoeding waar je recht op hebt.
De voorwaarden voor andere jaren vind je in de polisvoorwaarden van 2019 of 2018.